DPS: Krivokapić da prestane da se ponaša u maniru mamurnog kafanskog gosta koji ponavlja besmislice

Ukoliko premijer Krivokapić posjeduje neke dokaze o umiješanosti bilo koga iz Demokratske partije socijalista u genocid u Srebrenici, neka ih momentalno proslijedi relevantnim međunarodnim i institucijama u Bosni i Hercegovini. U suprotnom, pozivamo ga da već jednom prestane da iznosi neistine, što već dugo radi manirom mamurnog  kafanskog gosta, koji kao da sam za sebe ponavlja nešto što se kosi sa činjenicama i zdravom pameću.

Čudno je da Krivokapić ne pominje koje su partije usvojile Rezoluciju o genocidu u Srebrenici na koju se poziva. Čudno je i da on naglašava kako je njegov i stav njegovih ministara o tome jasan. Da li je to onaj njegov stav iz 1999. godine, kada je po kućama “četničkih vojvoda” sjedio ispod Karadžićevih i Mladićevih fotografija? Ili je to onaj stav koji je iskazao njegov ministar pravde? Da li je to ponižavanje Bosne i Hercegovine i njenih simbola pri svakoj mogućoj posjeti Krivokapića i njegovih ministara toj državi?

Da potvrde svoj stav o genocidu u Srebrenici, i odrede se prema negatorima ovog zločina, članovi vladajuće koalicije imaće narednih dana u Skupštini, pa ćemo opet vidjeti u kojem pravcu ide ova vlast.

Što se predsjednika Đukanovića tiče, on se već i obraćao tokom Dana sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici – a njegov i stav svih članova Demokratske partije socijalista o tom događaju više je nego jasan. Za razliku od Krivokapića – nemamo potrebu da govorimo u uvijenim formama, pa jasno poručujemo da se u Srebrenici dogodio genocid, kao najveće zvjerstvo u Evropi nakon Drugog svjetskog rata. Za razliku od Krivokapića, mi to ne vidimo kao političko – već civilizacijsko pitanje.

Krivokapiću ostavljamo da glorifikuje Vučića i govori o njegovim “podvizima” u Srebrenici, napadajući istovremeno predsjednika Đukanovića i DPS, a sve potajno se nadajući da će već jednom umoliti premijerku Srbije da mu pošalje taj poziv. Dobro će mu ovo, današnje, ničim izazvano inferiorno podilaženje doći.

Demokratska partija socijalista Crne Gore

Zakažite sastanak

Odaberite člana naše stranke sa kojim biste željeli da razgovarate i izaberite datume koji vam odgovaraju.

Naš tim će vas kontaktirati u najkraćem roku.

Postanite naš član