DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Ženska alijansa DPS zadovoljna izborom žene na čelo liste Partije a lokalne izbore u Tivtu

Sastanak ZAD u Tivtu 05 04 2016 01Sastanak Predsjedništva ŽAD-a Crne Gore, Nadzornog odbora ŽAD-a Crne Gore i predsjednica Opštinskih odbora ŽAD-a u proširenom sastavu održan je 5. aprila u Tivtu. Radnom sastanku prisustvovao je politički direktor Tarzan Milošević, koordinator ispred Predsjedništva Predrag Nenezić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Tivat Siniša Kusovac, predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel i predsjednik Opštinskog odbora Savjeta mladih DPS Tivat Nebojša Kašćelan. Tema sastanka bila je izborna aktivnost u Tivtu.

Obraćajući se prisutnima, članice su iskazale zadovoljstvo da je prva na izabranoj listi u Tivtu upravo žena, ističući značaj takvog izbora na dalja dešavanja u okruženju u kojem djeluje i sama Ženska alijansa, na način da se treba i dalje osnažiti pozicija žene.

Sastanak ZAD u Tivtu 05 04 2016 02Govoreći, između ostalog, o prepoznatim vrijednostima i dosadašnjem radu prof. dr Snežane Matijević nositeljke liste DPS - Evropski Tivat, Slađana Šabović iz Nadzornog odbora ŽAD-a iskazala je zadovoljstvo da je na prvom mjestu na izbornoj listi žena. Pružajući punu podršku radu Opštinskom odboru Tivta, koleginicama iz Ženske alijanse i nositeljki liste obratila se i Njegosava Seja Vujanović, članica Predsjedništva ŽAD-a, govoreći je o položaju žena, njenoj nezamjenjivoj ulozi i značaju.

Pored aktivnosti OO ŽAD Tivat, na sastanku se govorilo o potrebi dalje razmjene iskustava u djelovanju Ženske alijanse u drugim sredinama. Pored predsjednica Opštinskih odbora ŽAD-a, prisutnima su se obratile prof. dr Snežana Matijević nositeljka izborne liste u Tivtu, Marija Maja Ćatović, članica Predsjedništva ŽAD-a i poslanica u Parlamentu Crne Gore i predsjednica ŽAD-a Crne Gore Daliborka Pejović. Naglašen je značaj nastavka aktivnog učešća žena u svim sferama djelovanja, čime se doprinosi osnaživanju pozicije žena u društvu, uključujući tako žene u procese koji im omogućuju da se nađu i na pozicijama donošenja odluka.

Na sastanku su potvrđeni raniji zaključci o intezivnijim radnim sastancima među opštinskim odborima ŽAD-a, koji će omogućiti nastavak konkretne razmjene iskustava i podsticati dalje aktivnosti u Ženskoj alijansi. 

Na sastanku održanom u Tivtu  podršku izbornom procesu u Tivtu i koleginicama iz Ženske alijanse DPS Tivat  pružile su koleginice iz opštinskih odbora ŽAD-a iz Berana, Budve, Nikšića, Andrijevice, Bara, Cetinja, Herceg Novog, Kolašina, Mojkovca, Kotora, Žabljaka, Ulcinja, Plava, Pljevalja, Podgorice i Plužina.

Sastanak ZAD u Tivtu 05 04 2016 03