DPS

  • Facebook Group: 178671462179370
  • Twitter: dps_cg
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Predstavnice ŽAD Mojkovac obišle Dnevni centar

ZAD Mojkovac 12 2015Prestavnice ŽAD-a i predstavnici Savjeta mladih OO Mojkovac posjetili su danas korisnike usluga JU Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Mojkovac“. Ovom prilikom, u susret novogodišnjim praznicima, uručili su novogodišnje paketiće djeci i mladima i proveli neko vrijeme družeći se sa njima.

V.d. direktorica Dragica Vučinić ugostila je i pozdravila posjetu žena i mladih iz DPS-a, a tokom druženja sa djecom upoznala ih je sa načinom i uslovima rada Dnevnog centra.

ŽAD DPS Mojkovac organizovao okrugli sto u okviru obilježavanja "16 dana ženskog aktivizma protiv nasilja u porodici"

ZAD Mojkovac okrugli sto 12 2015Članice OO ŽAD Mojkovac održale su okrugli sto na temu "Nasilje nad ženama je prisutno, ne okreći glavu", u okviru obilježavanja "16 dana ženskog aktivizma protiv nasilja u porodici".

Na okruglom stolu iskazano je razmišljanje da je nasilje nad ženama prisutno u velikoj mjeri u našem društvu. Različiti razlozi - strah, patrijarhalno vaspitanje, stid, nerazumijavanje sredine, neznanje i drugo, utiču da žene ne prijavljuju nasilje. Na okruglom stolu istaknuta je osuda svih vidova nasilja nad ženama i podrška svim institucijama i organizacijama koje se bave ovim problemom.

Članice ŽAD Mojkovac organizovale akciju prikupljanja dječije garderobe za pomoć građanima u potrebi

ZAD Mojkovac akcija prikupljanja garderobe 01 11 2015Opštinski odbor Ženske alijanse DPS Mojkovac organizovao je danas akciju sakupljanja očuvane zimske garderobe i obuće za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Akcija je realizovana u vremenu od 12 do 15 časova na Trgu Ljubomira Bakoča u Mojkovcu. Sakupljena odjeća i obuća biće skladištena i data na korišćenje ljudima u potrebi u prostorijama Crvenog krsta Mojkovac. Cilj akcije jeste pomoć roditeljima u potrebi da svoju djecu što bolje pripreme za prestojeći zimski period.

ŽAD DPS Berane obilježila Mežunarodni dan žena sa sela

(fotografija sa ranijeg obilježavanja 15. oktobra)Opštinski odbor Ženske alijanse DPS Berana treću godinu zaredom obilježio je 15. oktobar, Međunarodni dan žena sa sela, družeći se sa svojim sugrađankama.

 

I ove godine učinile smo posjete u tri seoska domaćinstva. U selu Vinicka lijepo smo se družile sa Tanjom Ćeranić, u Budimlji sa Zorom Radunović i Zagorju sa Vidrom Kljajić. Njihov način života, optimizam kojim zrače posebno nadahnjuje, istakla je Spomenka Đalovićpredsjednica OO ŽAD-a Berana.

Ženska alijansa DPS podržava kampanju SOS linija za žrtve nasilja u porodici

Ženska alijansa Demokratske partije socijalista podržava kampanju – SOS linija za žrtve nasilja u porodici, koju su partnerski uspostavili Ministarstvo rada i socijalnog staranja, NVO SOS Nikšić uz podršku UNDP-a u Crnoj Gori i finansijsku pomoć EU.

 

Cijeneći da su čovjek i njegov dostojanstven i bezbjedan život temelj stabilnih društava i da porodica treba da bude sigurno utočište za svakog čovjeka, ŽAD se u svom programu zalaže za borbu protiv nasilja u porodici i društvu, podizanju svijesti javnosti o problemu nasilja nad ženama u porodici kroz saradnju sa žrtvama nasilja, institucijama sistema, međunarodnim i nevladinim organizacijama, medijima i ostalim relevantnim subjektima.

Strana 1 od 11