DPS

  • Facebook Group: 178671462179370
  • Twitter: dps_cg
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

ŽAD Pljevalja obilježio 8. mart

Maida Beslic 08 03 2015Ženska alijansa Demokratske partije socijalista Pljevlja upriličila je 7. marta koktel povodom obilježavanja godišnjice osnivanja Lokalnog odbora i 8. marta - Međunarodnog dana žena. Druženju je pored članica OO ŽAD-a (110), prisustvovao predsjednik Opštinskog odbora DPS Pljevlja Filip Vuković, nosilac liste koalicije Evropska Pljevlja Milo Đukanović Mirko Đačić, odbornici Koalicije Evropska Pljevlja Milo Đukanović, kao i gosti - odbornice u SO Pljevlja iz Koalicije SNP Crne Gore Pokret za Pljevlja i Demokratskog fronta, članice Savjeta za rodnu ravnopravnost i predstavnice ženskih NVO.

 

Obraćajući se prisutnima predsjednica OO ŽAD-a Maida Bešlić istakla je solidarnost sa ženama cijelog svijeta u borbi za ljudska prava, dostojanstvo i jednakost, što su i ciljevi ŽAD-a Demokratske partije socijalista Crne Gore.

ŽAD Nikšića organizovao manifestaciju povodom Međunarodnog dana žena

Zene ZAD zenama Niksica 8 mart 2015 01

U nedjelju, 8. marta 2015. godine na velikoj terasi hotela „Onogošt“ održana je, po treći put, manifestacija „Žene ŽAD-a ženama Nikšića“, koju je organizovala Ženska alijansa DPS-a Nikšić povodom obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena.

 

Velika terasa hotela „Onogošt“ bila je puna posjetilaca koji su uživali  u kulturno-umjetničkom programu dječijeg i omladinskog ansambla KUD-a “Zahumlje”. U programu su učestvovale i pjesnikinje Ana Pejović i Milka Nikolić. Prigodnim obraćanjem prisutne je pozdravila dr Anka Stanišić, predsjednica Ženske alijanse DPS Nikšić, koja je istakla značajnu ulogu žena u svim sferama društva.

Ženska alijansa DPS Herceg Novog posjetila Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama povodom Međunarodnog dana djeteta

ZAD HN u posjeti dnevnom centru 11 2014 01Povodom 21. novembra, Međunarodnog dana djeteta članice Ženske alijanse Demokratske partije socijalista Herceg Novog posjetile su štićenike u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama u Igalu. Tom prilikom, one su provele dio dana u Centru, u društvu sa djecom i upoznale sa radom ove značajne institucije.

 

Kao poklon štićenicima, članice ŽAD-a Herceg Novog poklonile su tortu sa dječijim motivima koja je obradovala mališane i upotpunila obilježavanje ovog dana.

ŽAD Berana obilježio 15. oktobar, Međunarodni dan žena sa sela

ZAD Berane obljaezio 15 oktobar - 2014I ove godine, kao i prethodne, OO ŽAD-a Berane objelježio je 15. oktobar, Međunarodni dan žena sa sela. Bila je to prilika da našim sugrađankama uz prigodan poklon ukažemo pažnju i  poštovanje. S obzirom na godine i bogato životno iskustvo govorile su nam o postojanju nekih univerzalnih vrlina koje su nepromjenljive, kao i o bojazni da se ne izgube one vrijednosti koje su ranije davale stabilnost društvu.

 

Ovakvi susreti dodatno nas motivišu i obavezuju da sa puno znanja i volje istrajemo u svim namjerama i aktivnostima koje nesumnjivo vode poboljšanju položaja svih žena u našem društvu. Podizanje standarda života žena i njihovo osnaživanje kao dobrobit se višestruko vraća cjelokupnoj društvenoj zajednici, istakla je Spomenka Đalović, predsjednica OO ŽAD-a Berane.

Žene DPS Rožaja organizovale "Veče sevdaha"

ZAD Rozaje vece sevdaha maj 2014U organizaciji Opštinskog odbora Ženske alijanse DPS Rožaje organizovano je "Veče sevdaha" na kojojem su prisutne zabavljali "Pljevaljski tamburaši".

Večerašnje druženje organizovano je u susret predstojećim lokalnim izborima kada ćemo izboriti još jednu dostojanstvenu pobjedu, kazala je Zehra Demić, predsjednica ŽAD-a. Ovo veče još jedno je u nizu aktivnosti ostvarivanja programskim ciljeva Ženske alijanse. Kultura je važna oblast afirmacije vrijednosti rodne ravnopravnosti. Upravo u kulturnim programima razbijaju se stvoreni stereotipi i predrasude i unapređuju multikulturalne vrijednosti našeg društva, kazala je Demić. 

Strana 1 od 9

GTranslator