DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Ženska alijansa DPS Herceg Novi učestvovala na manifestaciji "Torta za osmjeh" za djecu Dječjeg doma u Bijeloj

ZAD DPS HN Torta za osmjehVeć petu godinu zaredom Ženska alijansa DPS Herceg Novi učestvuje u humanoj akciji "Torta za osmjeh" koju organizuje Dječji dom "Mladost" u Bijeloj.

Ženska alijansa je učešćem u ovoj akciji još jednom poklonila osmjeh štićenicima doma, što je i cilj ove manifestacije. 

Godišnja konferencija Foruma žena održana u Budimpešti

ZAD Budimpesta 2016Godišnja konferencija Foruma žena održana je u Budimpešti 25. i 26. novembra. Tema ovog međunarodnog skupa bila je ''Nasilje nad ženama", a organizovale su ga Ženska grupa Partije evropskih socijalista, Centralno-istočna mreža za rodnu ravnopravnost i Fondacija za evropske progresivne studije.

ŽAD Mojkovac organizovale okrugli sto na temu nasilja nad ženama

ZAD Mojkovac 11 2016Članice OO ŽAD-a Mojkovac organizovale su povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama okrugli sto: ,,Nasilje nad ženama je prisutno - ne okreći glavu".

Prepoznajući činjenicu da veliki broj žena trpi nasilje, članice ŽAD Mojkovac željele su da daju doprinos aktuelizaciji ovog problema.

ŽAD Mojkovac organizovao akciju prikupljanja pomoći

Članice Opštinskog odbora Ženske alijanse Mojkovac (ŽAD) organizovale su po drugi put akciju ,,Da našoj djeci bude toplo“. Akcija je organizovana danas, na Trgu Ljubomira Bakoča u Mojkovcu, a organizovano je prikupljanje očuvane dječije garderobe, obuće i igračaka za djecu, kojima je ta pomoć potrebna.

Ovom akcijom članice ŽAD-a željele su da skrenu pažnju na neohodnosti povećanja stepena humanosti i solidarnosti prema najosjetljivijoj populaciji u našem društvu, a to su djeca.

Predstavnice ŽAD-a na regionalnom okruglom stolu o ravnopravnosti

ZAD Okrugli sto Ljubljana 2016Okrugli sto na temu unapređenja rodne ravnopravnosti u socijaldemokratskim partijama u regionu, na kome su učestvovale predstanive Ženske alijanse DPS Nada Dubljević i Renata Bulajić održan je od 30-31. oktobra u Ljubljani. Organizator okruglog stola bila je Centralno istočna evropska mreža za rodnu ravnopravnost, a uz podršku Laburističke partije.

Strana 1 od 15