DPS

  • Facebook Group: 178671462179370
  • Twitter: dps_cg
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

ŽAD Kotor o planovima u predizbornoj kampanji

Sastanak ZAD Kotor 07 2016 01Ženska alijansa Demokratske partije socijalista Kotor održala je juče sastanak i druženje članica ŽAD-a Kotor. Uvodnu riječ na sastanku je imala Predsjednica  ŽAD-a Kotor, Mileva Pejaković Vujošević, koja je prisutne upoznala sa do sada realizovanim aktivnostima, kao i o planovima za naredni period.

 

Sastanku su prisustvovale Predsjednica ŽAD-a Crne Gore, Daliborka Pejović, koordinatorka ispred Izvršnog odbora DPS CG, Tamara Vukašinović, kao i članica Glavnog odbora, Anastasija Miranović.

ŽAD Cetinja akcijom obilježio dan dobrovoljnog davanja krvi

ZAD Cetinje 14 06 2016 01Povodom obilježavanja Svjetskog dana dobrovoljnog davanja krvi, 14. juna, Ženska alijansa Demokratske partije socijalista Prijestonice Cetinje u saradnji sa Klubom ″Dušan Abramović″ – organizacije Crvenog krsta Prijestonice, organizovala je  akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su žene bile nosioci akcije.

Članice ŽAD-a Prijestonice, kao i sve žene koje smo pozvali da se danas odazovu akciji, bile su sudionici jednog humanog događaja  kojeg karakteriše, solidarnost, požrtvovanost i  altruizam.

Predstavnice ŽAD-a učestvovale na Konvenciji "Ona je tu"

Daliborka Pejovic na konferenciji Ona je tu 05 2016Predstavnice Ženske alijanse Demokratske partije socijalista Crne Gore učestvovale su na prvoj regionalnoj konvenciji žena Zapadnog Balkana pod nazivom “Ona je tu”, koja je održana od 25. do 27. maja u Podgorici. Na Konveciji su učestvovale predsjednica ŽAD Daliborka Pejović, te predsjednice opštinskih odbora i članice.

 

Ova regionalna Konvencija otkrila je neke od ključnih tema kojima se danas žene bave, s posebnim akcentom na tri oblasti: ulogu žena u jačanju ključnih prioriteta vladavine prava, ženu i razvoj preduzetništva i ženu i stvaralaštvo.

ŽAD Mojkovac povodom 10 godina nezavisnosti organizovao književno veče

U organizaciji ŽAD Mojkovac, a povodom 10 godina od nezavisnosti Crne Gore priređeno je Književno veče Mojkovačkih zavičajnih pisaca.

Književno veče je otvorila i pozdravila prisutne predsjednica ŽAD-a Ljiljana Jokić. Književnoj večeri je prisustvovao veliki broj građana opštine Mojkovac.

Organizacijom ove književne večeri Ženska alijansa DPS Mojkovac željela je da da svoj doprinos u obilježavanju velikog praznika naše države u svom gradu.

ŽAD DPS Bar izabrao potpredsjednice Izvršnog odbora

ZAD Bar 22 04 2016U četvrtak, 21. aprila 2016. godine Ženska alijanska Demokratske partije socijalista Bar je održala sjednicu na kojoj je proširen postojeći sastav Izvršnog odbora i izabrane dvije potpredsjednice. Prlikom odabira članica Izvršnog odbora vodilo se računa o ravnopravnoj zastupljenosti svih Mjesnih odbora. Takođe su izabrane po dvije predstavnice ove partijske organizacije na nivou svakog Mjesnog odbora.

 

Na sjednici su iznijeti razni prijedlozi u vidu organizacija određenih akcija za naredni period. Tom prilikom su prisutne članice dale konstrukivan doprinos dijalogu na način što su predlagale niz rješenja koja će doprinijeti da ova organizacija bude usredsređena na realizaciju konkretnih rješenja.

Strana 1 od 13