DPS

  • Facebook Group: 178671462179370
  • Twitter: dps_cg
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

ŽAD DPS Pljevlja obilježio Svjetski dan Roma posjetom romskom naselju

ZAD DPS Pljevlja 8 april 2015 01Opštinski odbor Ženske alijanse Demokratske partije socijalista Pljevlja obilježio je 8. april, Svjetski dan Roma. Tog dana predsjednica i članice opštinskog odbora ŽAD posjetile su romsko naselje Trlica i skromnim poklonima obradovale djecu koja žive u tom naselju.

 

Obilježavanje ovog dana ima za cilj da ukaže na težak položaj Roma i da podstakne sve države u kojima oni žive da učine važan korak ka unaprjeđenju njihovog položaja. Kao ranjiva populacija, niskog socijalnog i obrazovnog nivoa Romi su oduvijek bili marginalizovana grupa kojoj nije posvećivana potrebna pažnja. Veoma je bitno da mi svojim djelima, umjesto stereotipa i netolerancije, podstaknemo na veće razumijevanje njihovih prava i položaja u društvu.

ŽAD Pljevalja obilježio 8. mart

Maida Beslic 08 03 2015Ženska alijansa Demokratske partije socijalista Pljevlja upriličila je 7. marta koktel povodom obilježavanja godišnjice osnivanja Lokalnog odbora i 8. marta - Međunarodnog dana žena. Druženju je pored članica OO ŽAD-a (110), prisustvovao predsjednik Opštinskog odbora DPS Pljevlja Filip Vuković, nosilac liste koalicije Evropska Pljevlja Milo Đukanović Mirko Đačić, odbornici Koalicije Evropska Pljevlja Milo Đukanović, kao i gosti - odbornice u SO Pljevlja iz Koalicije SNP Crne Gore Pokret za Pljevlja i Demokratskog fronta, članice Savjeta za rodnu ravnopravnost i predstavnice ženskih NVO.

 

Obraćajući se prisutnima predsjednica OO ŽAD-a Maida Bešlić istakla je solidarnost sa ženama cijelog svijeta u borbi za ljudska prava, dostojanstvo i jednakost, što su i ciljevi ŽAD-a Demokratske partije socijalista Crne Gore.

ŽAD Nikšića organizovao manifestaciju povodom Međunarodnog dana žena

Zene ZAD zenama Niksica 8 mart 2015 01

U nedjelju, 8. marta 2015. godine na velikoj terasi hotela „Onogošt“ održana je, po treći put, manifestacija „Žene ŽAD-a ženama Nikšića“, koju je organizovala Ženska alijansa DPS-a Nikšić povodom obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena.

 

Velika terasa hotela „Onogošt“ bila je puna posjetilaca koji su uživali  u kulturno-umjetničkom programu dječijeg i omladinskog ansambla KUD-a “Zahumlje”. U programu su učestvovale i pjesnikinje Ana Pejović i Milka Nikolić. Prigodnim obraćanjem prisutne je pozdravila dr Anka Stanišić, predsjednica Ženske alijanse DPS Nikšić, koja je istakla značajnu ulogu žena u svim sferama društva.

Ženska alijansa DPS Herceg Novog posjetila Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama povodom Međunarodnog dana djeteta

ZAD HN u posjeti dnevnom centru 11 2014 01Povodom 21. novembra, Međunarodnog dana djeteta članice Ženske alijanse Demokratske partije socijalista Herceg Novog posjetile su štićenike u Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama u Igalu. Tom prilikom, one su provele dio dana u Centru, u društvu sa djecom i upoznale sa radom ove značajne institucije.

 

Kao poklon štićenicima, članice ŽAD-a Herceg Novog poklonile su tortu sa dječijim motivima koja je obradovala mališane i upotpunila obilježavanje ovog dana.

ŽAD Berana obilježio 15. oktobar, Međunarodni dan žena sa sela

ZAD Berane obljaezio 15 oktobar - 2014I ove godine, kao i prethodne, OO ŽAD-a Berane objelježio je 15. oktobar, Međunarodni dan žena sa sela. Bila je to prilika da našim sugrađankama uz prigodan poklon ukažemo pažnju i  poštovanje. S obzirom na godine i bogato životno iskustvo govorile su nam o postojanju nekih univerzalnih vrlina koje su nepromjenljive, kao i o bojazni da se ne izgube one vrijednosti koje su ranije davale stabilnost društvu.

 

Ovakvi susreti dodatno nas motivišu i obavezuju da sa puno znanja i volje istrajemo u svim namjerama i aktivnostima koje nesumnjivo vode poboljšanju položaja svih žena u našem društvu. Podizanje standarda života žena i njihovo osnaživanje kao dobrobit se višestruko vraća cjelokupnoj društvenoj zajednici, istakla je Spomenka Đalović, predsjednica OO ŽAD-a Berane.

Strana 1 od 9

GTranslator