DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje DPS: Da li je manir prijetnji postao praksa opozicije?

El. pošta Štampa PDF
NOVI LOGOZahtijevamo od stranaka koje čine koaliciju „Zdravo Berane“, kao i od Demokratske Crne Gore koja namjerava sa ovim političkim subjektom da participira u beranskoj vlasti, da se izjasne po pitanju prijetnji i psovki koje je Dragoslav Šćekić uputio svom sugrađaninu Dinu Huremoviću. 
Da li svojim ćutanjem i izostankom reakcija šalju signal javnosti da je sve dozvoljeno, i da su saglasni sa takvim tretmanom građana od strane lokalnih moćnika? Da li njihova ravnodušnost prema činjenici da se prvi čovjek Berana najprimitivnim prijetnjama, uvredama i psovkama obračunavao sa jednim mladim čovjekom, znači da su prijetnje  opravdane kada ih izgovara koalicioni partner? Podsjećamo da su Demokrate zbog mnogo blažih riječi upućenih Vladimiru Jokiću podnosili prijave  i burno reagovale u javnosti. Da li to znači da je funkcioner zaštićen od prijetnji, a običan građanin treba da bude "džak za udaranje" i iživljavanje lokalnih moćnika. 
Posebno je indikativno  da je i predsjednik Opštine Budva prije dva dana zaprijetio svom sugrađaninu da će se fizički obračunati sa njim, pa nas interesuje da li je manir fizičkih prijetnji postao praksa opozicionih predsjednika opština ili su ovo izolovani incidenti koji, kao takvi, zahtijevaju osudu politički i javno odgovornih subjekata.
 
Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore