DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje DPS: URA se novom serijom laži pravda zbog poraza

El. pošta Štampa PDF
logo newDritan Abazović, čija partija i 10 dana nakon lokalnih izbora luta od „veličanstvenog uspjeha“ do „nepriznavanja rezultata“, i dalje traži alibi za još jedne izgubljene izbore u nizu. Po ustaljenoj matrici, novom serijom laži pokušava se naći opravdanje za sve marifetluke kojima su se bavili što tokom kampanje, što na sam dan izbora. 
Jedini kriminalci koji su u nedjelju pokušali da okupiraju gradove u kojima su održavani izbori, bili su oni koje su sa sobom iz Podgorice i Budve dovele Demokrate i URA. Očigledno poučeni od strane predsjednika Opštine Budva Dragana Krapovića i predsjednika GP URA Dritana Abazovića, koji se vide na brojnim snimcima na Cetinju u pratnji upravo tih ljudi, okupljali su se u grupama, provocirali građane i naše aktiviste, snimali ih telefonima, izazivali sukobe, a kako je obavezno u grupici kriminalaca bio i po jedan kandidat za odbornika ili poslanik ove dvije partije, to su medijski pokušavali da predstave kao napad na njih. Bukvalno su upadali građanima u dvorišta kuća i zgrada i nijesu im dozvoljavali da izađu na glasanje, što je na kraju rezultiralo značajno manjom izlaznošću između 18 i 20 sati. I pored svega toga, nijesu se ni primakli dobrom rezultatu.  
Zastrašivanja, prijetnje upućene prije svega građanima, a potom i našim aktivistima i funkcionerima, koji su čak prebijani i bejzbol palicama, očigledno postaju praksa ovih političkih subjekata. Uzalud sva dreka i vika nakon poraza koji su pretrpjeli, uzalaud i besprizorni pritisci koji se nastavljaju preko njima bliskih medija. Podnijete su desetine krivičnih prijava protiv ljudi koji su u ime Demokrata i URE pokušali da zlostavljaju građane 26. oktobra, a preduzećemo i niz drugih aktivnosti kako bi što prije došlo do rasvjetljvanja svih ovih događaja i kako bi bila zasutavljena praksa nasilničkog ponašanja tokom kampanje i na sam dan bilo kojih izbora.
Sve podmetačine kojima su se služile ove „partije na kvadrat“, razotkrivene su veoma brzo i građani su im pokazali što misle o njima. Naredna godina će im pokazati da DPS još spremnije dočekuje nove izborne izazove, a sigurni smo da su državne institucije spremne da obezbijede sigurnost svim građanima Crne Gore, što su do sad bezbroj puta dokazale.
 
Demokratska partija socijalista Crne Gore