DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje DPS: Milan Roćen na međunarodnom skupu Komunističke partije Kine sa svjetskim političkim partijama

El. pošta Štampa PDF
Milan Roćen i Filip Đ. u KiniČlan Predsjedništva DPS Crne Gore Milan Roćen učestvovao je u svojstvu specijalnog predstavnika Predsjednika DPS Mila Đukanovića na velikom međunarodnom skupu u Pekingu od 30. novembra do 3. decembra pod nazivom “KP NR Kine u dijalogu na visokom nivou sa svjetskim političkim partijama”, koji je otvorio Generalni sekretar KP i predsjednik NR Kine Si Đinping.  
Ovaj događaj je organizovan u skladu sa odlukama nedavno održanog 19-og kongresa KP Kine na kojem je utvrđena razvojna strategija zemlje u narednih pola vijeka, sa ambicijom da se napravi plan zajedničke izgradnje boljeg i ljepšeg svijeta sa svima u svijetu koji to žele. Glavna tema je bila “ Zajednički rad na izgradnji društva zajedničke budućnosti za čovječanstvo i ljepši svijet: odgovornost političkih partija.” 
Na skupu koji je okupio predstavnike preko 250 partija i pokreta sa svih kontinenata iz 120 zemalja, kako vladajućih tako i opozicionih, različitih ideoloških i programskih profilacija, ideja domaćina je dobila punu podršku, koja je izražena i kroz dokument pod nazivom “Pekinška inicijativa.” 
Tokom boravka u Pekingu Roćen je imao niz kontakata sa predstavnicima domaćina i drugim učesnicima konferencije, u čijem radu je učestvovao i savjetnik za politički marketing DPS-a Filip Đuranović.
 
Služba za informisanje DPS Crne Gore
 
Milan Roćen u  Kini