DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje za javnost: Održana Tribina Mjesne zajednice Topolica u organizaciji OO DPS Bar

El. pošta Štampa PDF
Bar 123Tribina na kojoj su građanima, članovima i simpatizerima prezentovani projekti koji su urađeni na prostoru mjesne zajednice Topolica održana je juče 09. novembra 2017. godine u organizaciji Opštinskog odbora DPS-a Bar. Građani su upoznati i sa razvojnim projektima koji će biti realizovani u narednim godinama na teritoriji samog centra Bara. Akcioni plan za realizaciju investicija sadrži projekte koji su sastavni dio kapitalnog Budžeta Opštine Bar za 2017. godinu, a radi se po prioritetima Mjesnih zajednica.
Na tribini su govorili koordinatori DPS-a za Mjesnu zajednicu Topolica Slobo Pajović i Radovan Orlandić.  Tribina je, pored prezentovanja učinjenog i najave budućih projekata, bila prilika da građani daju svoje predloge za koje smatraju da trebaju biti relizovani na području Mjesne zajednice Topolica, a koji bi podigli životni standard građana.
Koordinator DPS-a za Topolicu Slobo Pajović, podsjetio je građane na investicije koje su završene i upoznao sa investicijama koje se trenutno realizuju u centru Bara. Prije svega osvrnuo se na sanaciju saobraćajnica na Topolici za šta je utrošeno 29.000 eura. Završena je izrada silaznih rampi i parkirališnih mjesta za pristup lica sa invaliditetom, u vrijednosti od 42.000 eura. U toku je izrada vodovodnog i kanalizacionog sistema Bar centar - jedan dio je već završen,  a vrijednost investicije je 1.902.000 eura. Do kraje godine će biti završeno uređenje dijela fasada zgrada u centru Topolice. U toku je izrada silaznih rampi na gradskoj plaži za pristup lica sa invaliditetom, koju realizuje JP Morsko dobro, a vrijednost  radova iznosi 60.000 eura.  Radi se i na uređenju parkinga i sanaciji ulica u centru grada, za šta je Budžetom Opštine Bar opredijeljeno preko 75.000 eura. Do kraja godine biće uređeno igralište iza Spuških zgrada i postavljena rasvjeta.
Za 2018. godinu planiran je završetak poslova na uređenju fasada, uređenje parkinga ispred Spuških zgrada, obilježavanje ulica shodno Odluci i postavljanje saobraćajne signalizacije, obilježavanje biciklističkih staza, postavljanje fontane na Trgu Vladimira i Kosare, produžetak bulevara od zgrade Opštine prema pruzi i izgradnja nadvožnjaka, početak izgradnje vrtića na Topolici, te izrada ekološkog programa za grad. Do 2020. godine planirana je sanacija Doma kulture, produžetak obale na Gatu V za pristanak kruzera, izgradnja marine do 5* po eko principima, kao i izgradnja bazena iza sportske dvorane Topolica.
 
Svi ovi projekti u službi su boljeg kvaliteta života svih stanovnika Bara, za šta smo se zalagali u izbornim kampanjama, a sada, kada vršimo vlast u Baru intenzivno radimo na tome da projekti budu realizovani, na zadovoljstvo svih Barana, zaključeno je na tribini.
                                                                                                           
Služba za informisanje OO DPS Bar