DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Sastanak Đukanović – Zaev: Integracijom regiona u EU i NATO do trajne stabilnosti i ekonomskog prosperiteta

El. pošta Štampa PDF
59fcaa96-d50c-4b44-8f15-1d580a0a0a64-djukanovic-zaev-previewPredsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas u Budvi na marginama konferencije “Izazovi na putu ka Evropskoj Uniji” sa predsjednikom Vlade Republike Makedonije Zoranom Zaevim.
Crna Gora i njena državna politika, ostvarile su pozitivan uticaj na napredak Makedonije i zemalja regiona, posebno u procesu integracija, ocijenio je premijer Zaev.
Makedonski predsjednik Vlade kazao je da ta zemlja visoko cijeni postignuća Crne Gore na unutrašnjem i spoljno-političkom planu, te da  takva politika predstavlja ohrabrenje za dalje procese u toj državi.
Predsjednik Đukanović je iskazao zadovoljstvo kontinuitetom odličnih odnosa dvije države, kako na političkom tako i na ekonomskom planu. Ukazao je na značaj nastavka dinamičnog procesa integracije Regiona, u cilju očuvanja stabilnosti i ukupnog prosperiteta zemalja Zapadnog Balkana.
Sagovornici su ocijenili da uz razmjenu uporednih iskustava na ekonomskom i privrednom planu, dvije države mogu produbljivati saradnju na više nivoa.
 
Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore