DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Novović: Ničim izazvan politikantski izlet Pavićevića

El. pošta Štampa PDF
22811608 820204008149422 828319670 nPredsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević, koji je od 1988. godine na čelnim funkcijama u ovoj organizaciji, dakle punih 30 godina, umjesto da se bavi unapređenjem položaja prosvjetnih radnika i podizanjem kvaliteta nastave, a sam tim i nastavnog kadra, prešao je na teren politikanstva i dnevno političkog spinovanja. 
Nedopustivo je da neko ko se navodno bori za položaj prosvjetnih radnika, zapravo pokušava da njima manipuliše i to tako što grubo falsifikuje izjavu predsjednika DPS Mila Đukanovića iznijetu na Savjetu za praćenje realizacije izbornog programa. 
Predsjednik DPS je na sjednici Savjeta generalno govorio o znanju i obrazovanju, kao jednom od ključnih preduslova za razvoj društva i bolju budućnost, i jasno poručio da se mora učiniti više i bolje kako bi se profesiji učitelja i profesora vratio ugled, ali i atraktivnost koja bi privukla više mladih ljudi da se primarno opredjeljuju za to zanimanje. A ne da im ono bude alternativa ako ne uspiju da  upišu željeni fakultet ili nađu željeno zaposlenje. Između ostalog, do tog cilja se stiže i poboljšanjem materijalnog položaja prosvjetnih radnika, što je zacrtano i izbornim programom DPS. 
Svaki pokušaj politikantskog manipulisanja nedostojan je pozicije na kojoj se Pavićević nalazi i vjerujemo da se sa dobrim razlogom on lično prepoznao u rečenicama koje su se odnosile na negativnu selekciju. Samo tako možemo da tumačimo ovaj, ničim izazvan politikantski izlet predsjednika Sindikata prosvjetnih radnika, o kojem oni ponajbolje sve znaju.
 
Radule Novović, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore