DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje OO DPS Bar: Veliki radovi u mjesnoj zajednici Šušanj

El. pošta Štampa PDF
22528410 1610573865655782 2924547401370305221 nU Mjesnoj zajednici Šušanj u toku je realizacija više infrastrukturnih projekata koji direktno utiču na bolji kvalitet života u ovom naselju. Opštinski odbor DPS-a Bar u okviru realizacije izbornog programa podsjeća građane da je u toku izgradnja i sanacija više ulica u Šušnju, rad poslovnice Pošte tokom čitave godine kao i novi režim odvoza otpada.
U toku su pripremni radovi na saobraćajnici duž korita rijeke Željeznice, radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, vrši se i rekonstrukcija rasvjete u dijelu Šušnja, a u naredom periodu se očekuje sanacija i adaptacija putnih pravaca kroz Mjesnu zajednicu.
Na saobraćajnici duž rijeke Željeznice, instalirane su hidrotehničke instalacije u trupu saobraćajnice i postavljeni stubovi za rasvjetu, dok se u narednim danima očekuje i  asfaltiranje ulice.
Saobraćajnica je ukupne dužine preko 300 metara, izvođači radova su DOO „Putevi Bar“ i „Metaloplast“ Podgorica, a vrijednost investicije je 305.000 eura. Nakon završetka ovih radova, otpočeće se sa sanacijom i asfaltiranjem ulice Crnogorskih serdara, od restorana „Pod Lozom“ do stajališta. 
Ovih dana se izvode radovi na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u ulicama Nikole Lekića, Omladinskoj ulici i ulici Gavrila Principa. U toku su i radovi na rekonstrukciji postojeće rasvjete u naselju Vitići, Baukovići i dijelu mosta Đedovića.
U narednom periodu planirana je sanacija i adapracija puteva po prioritetima Mjesne zajednice. Radovi će biti izvođeni u ulicama: Nikole Lekića, Jovana J. Zmaja, Bokeljške brigade i ulici Anta Đedovića.
Tokom novembra mjeseca, radiće se na trećoj fazi pošumljavanja zaleđa plaže Žukotrlica i uređenju auto kampa, a postignut je i dogovor sa JP „Morsko dobro“ o opredjeljivanju sredstva za uređenje šetališta Žukotrlica. 
Pored navedenih investicija, u Mjesnoj zajednici Šušanj se i na druge načine, radi sve kako bi se poboljšao životni standard građana ovog dijela grada. Shodno tome, na osnovu odluke SO Bar, postignut je dogovor o terminima odvoženja otpada sa teritorije ove Mjesne zajednice tri puta nedjeljno, ponedjeljkom, srijedom i petkom u terminu 07:00 – 09:00h.  Takođe, sa predstavnicima barske Pošte, dogovoreno je da poslovnica Pošte u Šušnju bude na usluzi građanima tokom cijele godine,radim danima do 15:00h. 
Napominjemo da će do kraja ove godine u Mjesnu zajednicu Šušanj biti uloženo više od 100.000 eura, a, najveći dio tog iznosa opredijeljen je za sanaciju i adaptaciju putnih pravaca.
Demokratska partija socijalista će i u narednom periodu insistirati na realizaciji ključnih infastrukturnih projekata, ne samo u ovoj, već i u svim Mjesnim zajednicama, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta života svih građana Bara.
 
Rukovodilac Službe za informisanje OO DPS Bar Jovan Popović