DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Reagovanje upućeno uređivačkom timu RTCG

El. pošta Štampa PDF

NOVI LOGOTokom jučerašnje informativne emisije Dnevnik, urednik  je najavljujući prilog sa Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS, pogrešno citirao riječi  predsjednika DPS Mila Đukanovića, rekavši da se obrazovanjem bave ljudi koji taj poziv nijesu izabrali, što je logički nonsens koji niko nikad nije izgovorio.

Uvidom u snimak, može se vidjeti da je u kontekstu afirmacije poziva prosvjetnog radnika, između ostalog i boljim nagrađivanjem, rečeno da ova profesija treba da bude podignuta na viši nivo u svakom pogledu, kako bi bila prestižna i cijenjena. Posljedično, na taj način će postati i atraktivnija za studiranje, a ne alternativa onima koji nijesu uspjeli da upišu neki drugi fakultet, odnosno onima "kojima taj poziv nije bio prvi izbor".

Osim materijalne greške koja se omakla u najavi, predsjedniku DPS su pripisane neke druge neizrečene riječi i na kajronu u emisiji Dnevnik. Koincidencijom, ova formulacija  našla se samo u vašem naslovu kao i na portalu „Vijesti“. U ostalim medijima je nije bilo.

 

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore