DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje DPS: Opozicija se bavi falsifikovanjem, umjesto suštinom

El. pošta Štampa PDF

NOVI LOGODok se Demokratska partija socijalista u kontinuitetu bavi temama od životnog interesa za sadašnjost i budućnost države i svih njenih građana, kao što je obrazovanje i nauka na jučerašnjoj sjednici Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa, pojedine opozicione stranke i njima bliski mediji pokušavaju da politički profitiraju na najprizemniji način tako što falsifikuju izlaganje predsjednika DPS Mila Đukanovića.
Oni potenciraju rečenicu da se obrazovanjem bave ljudi koji taj poziv nijesu izabrali, koja je logički nonsens, i niko je naravno nikad nije izgovorio.


Umjesto što zlonamjerno pogrešno citiraju, oni, kao i svi drugi koji to žele, mogu poslušati snimak sa ovog skupa (dostupan na youtube kanalu DPS), i uvjeriti se da je u kontekstu afirmacije poziva prosvjetnog radnika, između ostalog i boljim nagrađivanjem, rečeno da ova profesija treba da bude podignuta na viši nivo u svakom pogledu, da bude prestižna i cijenjena. Posljedično,  na taj način  će postati i atraktivnija za studiranje, a ne alternativa onima koji nijesu uspjeli da se upišu na neki drugi fakultet.  Takođe, u zaključnim riječima na skupu, predsjednik  DPS je naglasio da je nedopustivo da prosječna plata prosvjetnog radnika bude ispod prosjeka crnogorskih zarada, i da se ta nelogičnost mora ispraviti. Dakle, ovo su činjenice a sve ostalo - falsifikati.
Simptomatično je da se tendencioznim tumačenjem bave predstavnica DF i URA. Jedna spominje kriminal, a  njihov pokret se  guši u kriminalnim djelima, od pranja novca do pokušaja izazivanja terorizma, dok druga, potpuno irelevantna, koju zovu strankom od pola mandata, priča o partijskom zapošljavanju, po čemu je jedino i zapažena i prepoznatljiva.
No, svako zlo ima i svoje dobro. Dobro je da građani vide razliku između ozbiljnosti programa naše partije, i političke alternative koja im se nudi kroz raznorazne spinove i podmetanja od kojih je umorna crnogorska javnost.

 

 

Demokratska partija socijalista Crne Gore