DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

SAOPŠTENJE: DPS u potpunosti posvećen međunarodnoj saradnji u okviru Evropske partije socijalista

El. pošta Štampa PDF

11111Predsjednik Komisije za međunarodnu saradnju, evropske i evroatlantske integracije u GO DPS-a i ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović učestvovao je u Briselu na redovnom sastanku Predsjedništva Partije evropskih socijalista (PES).

Na sastanku, kojim je predsjedavao lider PES-a Sergej Stanišev, razmatrana su aktuelna pitanja, ciljevi i izazovi s kojima se suočavaju socijaldemokratske partije u Evropi, ocjena stanja izbornih rezultata u zemljama Evrope i predložene smjernice koje će biti usvojene na predstojećem Savjetu PES-a.

 

Na marginama sastanka predsjedništva, predsjednik komisije Pejović je imao više susreta sa predstavnicima sestrinskih partija, kojima je predstavio posljednja dešavanja u Crnoj Gori. Kako je istakao u razgovorima, proces pristupanja EU sada nakon ulaska Crna Gore u NATO, predstavlja primarni cilj vanjske politike, te je sva politička podrška sestrinskih partija u ostvarenju tog cilja dobrodošla. Na toj liniji je zahvalio evropskim socijalistima na podršci integracijskim procesima na Balkanu i izrazio očekivanje da će i u narednom periodu ostati maksimalno posvećeni interesima Balkana, afirmišući u strukturama i političkim strategijama EU značaj njegove integracije.

Naglasio je da su pristupanje NATO-u i dobar napredak prema članstvu u EU potvrda posvećene i odgovorne politike Vlade na čelu s DPS-om. Poručio je da je takva politika osigurala da Crna Gora bude prepoznata kao dobar partner EU i međunarodnoj zajednici i kao dobar primjer državama regiona, kako u sprovođenju reformi i napredovanju u procesu evropske integracije, tako i u snaženju dobrosusjedskih odnosa i podsticanju regionalnih inicijativa i projekata.

 

Demokratska partija socijalista Crne Gore