DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Izjava Miloša Nikolića, poslanika DPS i člana Radne grupe za implementaciju preporuka OEBS/ODIHR

El. pošta Štampa PDF

nikolic mDemokratska partija socijalista spremna je da prihvati dijalog sa opozicijom i da kao odgovorna partija zajedno radi na unapređenju izbornog zakonodavstva, kao i da razgovara sa političkom konkurencijom o svim pitanjima značajnim za Crnu Goru.
Takođe, Demokratska partija socijalista ne želi da pristane na bilo kakvu vrstu ucjena kakve nam se pokušavaju plasirati ovih dana, prije svega zato što ova Vlada i skupštinska većina imaju apsolutan legitimitet i s tog aspekta zaista ne vidimo opravdanost i utemeljenje uslovljavanja koje dolaze iz takozvane građanske opozicije. O nekakvim ponovljenim izborima ili novim izborima, ne možemo razgovarati jer su - upravo kao što su OEBS i sve druge relevantne međunarodne instutucije saopštile -  protekli izbori bili u potpunosti legitimni.  

U vezi sa pojedinim  komentarima  koje možemo čuti ovih dana,  prije svega iz opozicionih partija, ali i iz određenog dijela nevladinih organizacija, odnosno civilnog sektora, koji se tiču nekog navodnog pritiska koji DPS vrši u odnosu na Savjet RTCG, prije svega želio bih da podsjetim članove Savjeta RTCG da su izabrani upravo zahvaljujući glasovima DPS, tako da ne može biti riječi o bilo kakvoj vrsti pritiska, ali bih isto tako želio da podsjetim kompletnu opoziciju, a prije svega SDP i njihovog predsjednika gospodina Krivokapića da su upravo oni bili ti koji su u takozvanoj „trojci“ vršili direktan politički pritisak na Savjet RTCG i na uređivačku politiku Javnog servisa, tako što su nezadovoljni prostorom koji, po njima, nije bio adekvatan njihovoj umišljenoj veličini,  tražili smjenu diektorke RTCG Radojke Rutović, kao uslov za održavanje parlamentarnih izbora, čime su izvršili direktan pritisak na uređivačku politiku Javnog servisa.

Sada, kada se samo poštuje  zakon i ono što su zakonske norme, to se umjesto vladavine prava proglašava nekakvom vrstom nelegitimnog pritiska. Sve to svjedoči da je po srijedi ona jedna karakterna osobina koju gotovo svi opozicioni predstavnici, ali i nevladin sektor već dugo baštine, a to je jedno veliko licemjerje.

Miloš Nikolić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore i član Radne grupe za implementaciju preporuka OEBS/ODIHR