DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

ODRŽANA SJEDNICA OKRUGLOG STOLA „REFORMA OBRAZOVANJA-CILJEVI I DOMETI“

El. pošta Štampa PDF

NOVI LOGOU susret Savjetu za praćenje realizacije izbornog programa Demokratske partije socijalista koji će se održati 21. oktobra 2017. godine, održana je prva sjednica okruglog stola I pod nazivom „Reforma obrazovanja-ciljevi i dometi“.

Sjednicom su predsjedavali Radule Novović-poslanik u Skupštini Crne Gore, Arijana Vučinić Nikolić-generalna direktorica  Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje i vaspitanje lica sa posebnim obrazovnim potrebama, kao i Veljko Tomić-generalni direktor Direktorata za opšte srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih. Sekretarka okruglog stola je Tamara Vukašinović-članica Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore.

Članovi okruglog stola su razgovarali o do sada postignutom stepenu reformisanja osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja uz napomenu da benefiti implementacije navedenih reformi tek treba da ostvare svoj puni učinak i dosegnu ono što je njihov primarni cilj: razvoj kritičkog mišljenja učenika i studenata,  kao i stvaranje sprege između intelektualne ponude i potreba tržišta rada. 

Demokratska partija socijalista Crne Gore svjesna da su znanje i praktične vještine prerogativi za ostvarivanje uspjeha svakog mladog čovjeka, uvijek će se zalagati za kreiranje što kvalitetnije akademske zajednice koja može da stane rame uz rame sa onim što su standardi najrazvijenijih zemalja Evrope.  

 

789