DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje Opštinskog odbora DPS Kotor: Trgovac državljanstvima i dalje ćuti

El. pošta Štampa PDF

opstinski odbor kotorPredsjednik opštine Kotor još uvijek nije odgovorio na pitanje da li je 16. oktobra 2016. godine bio državljanin Srbije. Skrivajući se iza dokumenta za koji ga niko ne pita, Jokić još uvijek nije kazao da nije imao državljanstvo u vrijeme kada se kandidovao za izbore, čime je višestruko prekršio zakon. Potvrda kojom dokazuje da nije državljanin Srbije je iz 2017. godine i time ništa ne dokazuje, već pokušava da izbjegne pravi odgovor. 

Ako je tačno, a tačno je da je 16.10 2016. imao državljanstvo Srbije onda je na prevaru došao na javnu funkciju. Jokić je upisan u knjigu državljanstva u matično područje Novi Beograd za 2013. godinu pod brojem 1661. Ovaj podatak nikad i nikako ne može demantovati. Nakon toga su i mediji objavili  izvod iz matične knjige državljana Srbije od 12. maja i kasnije ponovo u julu 2017., gdje se jasno vidi da je Vladimir Jokić i tada imao državljanstvo druge države. Međutim, Jokić bezuspješno pokušava da se odbrani napadima na DPS, govoreći da ne želi da odgovara na naša pitanja?! Zamislite taj demokratski kapacitet jednog, evo vidimo lažnog predsjednika Opštine, koji javno saopštava da ne želi da daje odgovore izabranim predstavnicima građana. Pa i da nije riječ o predstavnicima DPS-a, kvazi-predsjednik Opštine Jokić kao javni funkcioner i samoproklamovani legalista mora da shvati, kad već do sada nije, da mora da odgovara na sva pitanja javnosti, ali i nadležnih organa koja se tiču njegove javne funkcije, svidjelo se to njemu ili ne.

Očekujemo i od državnih organa Crne Gore da se konačno oglase po ovom pitanju. Neprihvatljivo je da ovakvi slučajevi čekaju dugo razrješenje. Snaga zakona i efikasnost institucija moraju biti jednake za sve. 

 

Opštinski odbor DPS Kotor