DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje OO DPS Budva: Očekujemo da i ostale partije glasaju za smjenu Vujovića

El. pošta Štampa PDF

opstinski odbor budvaDemokratska partija socijalista pozdravlja najavljenu inicijativu Crnogorske za smjenu predsjednika Skupštine Opštine Budva Đorđija Vujovića zbog polaganja vijenca na spomenik pripadnicima Ravnogorskog pokreta, i najavljuje podršku naših odbornika toj akciji.

S obzirom na to da je Vujović vijenac na spomenik saradnicima okupatora kao predsjednik SO Budva, po automatizmu je to učinio u ime svih odbornika, ali i građana Budve, nanoseći time nemjerljivu štetu snažnoj antifašističkoj tradiciji grada i države, očekujemo da i ostale partije pruže podršku ovoj inicijativi i glasaju za smjenu Vujovića. To se posebno odnosi na one partije u lokalnom parlamentu, nezavisno od toga da li su u vlasti ili u opoziciji, koje se deklarativno pozivaju na antifašizam, državotvornost, patriotizam, ali samo kada treba na tim temama prikupiti koji poen ili glas i prevesti ga pod okrilje poštovalaca Ravnogorskog pokreta. 

Podrška inicijativi za smenu Vujovića pokazaće zapravo kome je zaista do pravih vrijednosti savremene Crne Gore, a kome do održavanja na funkcijama po svaku cijenu, pa makar to značilo i gaženje po sopstvenim principima.

 

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Budva