DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje sa sastanka Đukanović – Danko

El. pošta Štampa PDF

22184853 10213711592215253 1943282064 nPredsjednik Demokratske partije socijalista Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa predsjednikom Parlamenta Republike Slovačke Andrejem Dankom.
Predsjednik Đukanović je izrazio zadovoljstvo zbog susreta, i naglasio da je ova posjeta prilika da se proširi politička komunikacija dvije prijateljske države na najvišem nivou. Podsjećajući na ključna ostvarenja Crne Gore u prethodnom periodu - članstvo u NATO, napredak u pregovorima sa EU i prije svega unutrašnja stabilnost i intenzivan ekonomski i demokratski razvoj - on je izrazio zahvalnost za kontinuiranu podršku Bratislave reformskim i integracionim procesima i ocijenio da je takav prijateljski odnos dodatno unaprijedio tradicionalno dobre, bliske odnose dvije zemlje.

Zahvalio je takođe za privrženost Slovačke politici proširenja i za konstantnu podršku evropskoj integraciji Zapadnog Balkana koju ona izražava kroz sve strukture EU, bilateralno i u okviru Višegradske grupe, kao i na multilateralnom planu. Đukanović je istakao da mu je izuzetno drago što je imao mogućnost da zajedno s Vladom daje doprinos unapređenju svestrane saradnje i izgradnji odličnih odnosa Crne Gore i Slovačke, u čemu posebnu ulogu imaju premijer Robert Fico i ministar vanjskih poslova Miroslav Lajčak.

Predsjednik Parlamenta Slovačke Andrej Danko je pozdravio istorijska dostignuća Crne Gore i posebno istakao značajnu ulogu predsjednika Đukanovića u tome, kao lidera sa vizijom. Danko je izrazio uvjerenje da će Crna Gora i u narednom periodu uspješno prevazići sve izazove na putu evropskih integracija. On je poručio da će Slovačka bezrezervno nastaviti da pomaže ambiciju Crne Gore da bude članica EU, kao i da će ostati njen pouzdan partner na planu bilateralne saradnje, za čije unapređenje postoje značajne mogućnosti.
Zajednički je ocijenjeno da je ujedinjena Evropa imperativ za sve Evropljane, kao i da su savezništvo, partnerstvo i zajednički napori članica EU i država regiona u procesu integracije od presudnog značaja za evropsku budućnost Balkana, a time i za evropsku stabilnost.

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore