DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Fatić: Umjesto argumenata, služite se podmetanjima

El. pošta Štampa PDF

4Gospodo iz nepostojeće koalicije „Zdravo Berane“, javi se neko da reaguje na saopštenje koje sam kao predsjednik OO DPS Berane dao, a u kojem sam naveo, shodno onome što svi u Beranama znaju, da u Beranama nema legitimne vlasti i da je izlaz u prijevremenim izborima. Zato sam i zatražio da se raspišu prijevremeni izbori, a umjesto argumentovanog odgovora koji bi možda demantovao moje navode, uslijedila su podmetanja, insinuacije, pokušaji vrijeđanja, a sve u cilju izbjegavanja odgovora na kratka i jasna pitanja.

Uz to, reagovanje nepostojeće koalicije nema ni potpisa, što dovoljno govori o kvalitetu pamfleta amatera glumaca vlasti, pa je postojala dilema kome da odgovorim: jednoj, drugoj, trećoj ili četvrtoj struji bivše vlasti. Iz tog razloga, odgovoriću svima na gomilu, jer su legitimno vršili vlast nešto više od dvije godine, a ostali period, svak za sebe,  kupujući vrijeme počinjanjem sjednica SO Berane, koje nikad i nikako da završe.

Gospodo nezdravi, Vaš pamflet je najbolja potvrda opravdanosti našeg zahtjeva da se raspišu prijevremeni izbori, jer bježite od davanja odgovora na bilo koje postavljeno pitanje, već polemišete sa novinarima, portalima u prizemnoj namjeri da te tekstove predstavite kao sadržaj moga saopštenja. Vidi se da je pamflet pisao neko ko nije  dovoljno  upućen sa dešavanjima u  Beranama, a postavlja se pitanje da li se radi o „stručnjacima“ koje ste, među 300 novozaposlenih, uvezli iz drugih opština, ili o onima koji su samo  zaduženi  za prosipanje magle i prašine u javnosti.  

No, zbog građana Crne Gore, jer u Beranama svi znaju odgovor, pitanja ću obnoviti: zašto nijeste usvojili: Izvještaj  o radu predsjednika Opštine i organa lokalne uprave i službi za 2016. godinu, Završni račun Budžeta za 2016. godinu, Program uređenja prostora za 2017. godinu, Program javnih radova u opštini za 2017. godinu,Plan i program rada SO Berane za 2017.godinu, i još mnoge druge odluke koje nijesu donesene a od vitalnog su značaja bez kojih nema funkcionisanja lokalne samouprave.Na ta pitanja ne da nijeste odgovorili, već ni slova ne napisaste. Zašto? Imate problem sa skupštinskom većinom, jer vas ne podržavaju vaši odbornici. Zato ste i dalje u V.D. stanju i sa nelegitimnim menadžmentom.

Kažete i da ja, svojim oglašavanjem, radim na podjelama građana. Kakav apsurd i demagogija! Sve i da to hoću, nakon vaše podjele na četiri frakcije, zbog čega ne možete ni sjednicu SO da završite, u političkom smislu se nema više šta dijeliti.

Jedina uslovna podjela bi mogla biti to što vi znate da gubite izbore, a DPS se sprema da nakon njih, kao legitimna vlast, pokuša da sanira sve ono što ste uradili za period legitimnog i nelegitimnog vršenja vlasti. Ali, to nijesu podjele. To je ono što svi u Beranama znaju, a posebno vi.

Iz vašeg političkog trabunjanja vidi se strah od izbora. Ne rekoste da ćete pobijediti, već se nadate da će neko drugi umjesto vas moći da spriječi najjaču političku partiju u Beranama da osvoji 18. odborničkih mjesta. Time, kao i bježanjem od izbora, pokazujete da ste bivši i da vas građani Berana neće.

Nemušto pominjete neka asfaltiranja puteva. U Beranama niko ne zna kojih to puteva, osim jednog kilometra prema, kako ste 2014. obećali, “uređenoj” deponiji u Rujištu. Za asfaltiranje tog kilometra puta svi znaju, jer ste ga zbog “kvaliteta” već tri puta asfaltirali za dvije godine j zbog čijeg Ugovora sa mještanima neko može i krivično da odgovara. E, to je vaše asfaltiranje.  “Časno i pošteno”.  Pominjete i obnavljanje fasada o čijem kvalitetu nećemo govoriti, ali ćemo vas podsjetiti da ste i to, kao mnogo drugih stvari, odradili nezakonito jer Program javnih radova Skupština nije usvojila.

Dijelili ste knjige tri godine bez skupštinske odluke, tada vam nije ni trebala, kao ni ovog septembra, sada vam, navodno,  treba!? Ali, na ovaj način se bavite politikanstvom i jeftinim trikovima pokušavajući da nas, koji smo opozicija vašoj propaloj vlasti, optužite zašto ne možete da donesete odluke bez kojih nema zakonitog vršenja vlasti.

Podsjetiste i na projekte koje realizujete, pa nabrajate izgradnju kolektora- projekta koji smo mi započeli. Ako nam ne vjerujete, pitajte predsjednika Opštine, čija je Mjesna zajednica obuhvaćena radovima na tom projektu još 2009. godine. Danas pričate o izgradnji hale sportova, a zaboravljate da kažete ne samo da smo je mi započeli već i obezbijedili sredstva za nastavak radova koje vi, politički nesposobni koliko jeste, ne umijete ni da završite. Uz to, da vas podsjetimo, kao političke partije glasali ste protiv njene izgradnje. Moguće je da ćete ponoviti i da je Rudnik otvoren u vrijeme vaše vlasti, mada ste tokom kampanje za lokalne izbore 2014-te godine, govorili “da je priča o otvaranju Rudnika još jedna predizborna manipulacija građana od strane DPS mašine”. Ako vam treba podsjećanje samo na ove primjere, ali i na brojne druge, možemo vam posuditi tekstove objavljene u Dan-u, Vijestima i Pobjedi.

No, za razliku od vaše kupovine vremena i nade da će neko drugi spasavati vaš siguran poraz koji reagovanjem sami priznaste, beranski DPS se sprema da preuzimanjem vlasti završi sve projekte koje smo započeli, za koje smo obezbijedili donatore i sredstva, a koje vi, pored svega toga, za tri i po godine legitimne i one druge vlasti, nijeste znali okončati. Ali i projekte koje ste vi obećali građanima, a prevarili ste ih. I zato nemamo vremena da se dalje bavimo pamfletima. Jer, vi nijeste legitimna vlast koja polaže račune građanima i daje odgovore. Pobjegli ste od naših pitanja daleko, kao da ste i danas opozicija iz kampanje lokalnih izbora u Beranama 2014-te.

Podijeljenu i nelegitimnu vlast koja sobom ne umije vladati, kamoli važnim projektima koji bi učinili boljim život Beranki i Beranaca ostavljamo da se bavi pisanjem saopštenja klevetničkog sadržaja i da se krčka u svojim nemoćnim pokušajima da svođenjem političkog na lično nas iz DPS-a prikaže onim što ni u snu nijesmo.

 

Bogdan Fatić, predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Berane