DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje DPS: Politički dijalog samo u institucijama sistema

El. pošta Štampa PDF

Logo DPS StatutoryJučerašnji  sastanak dijela opozicije još jedna je potvrda apsurdne pozicije u kojoj su se oni isključivo svojom krivicom našli. Zakonitost i legitimnost izbornog procesa i njegovih rezultata u više navrata  potvrdili su svi relevantni međunarodni činioci, organizacije i institucije, pa je s toga krajnje iracionalno očekivanje dijela opozicije da upravo sa tih adresa dobiju podršku za ponavljanje izbora?! 

Pored neprincipijelnog  stava opozicionih lidera da selektivno priznaju ishod izbora, i to u zavisnosti od toga da li im rezultat odgovara ili ne, istrajavanje na ponavljanju izbornog procesa, još jedan je dokaz političkog diletantizma ove grupacije. 

O namjerama i ulozi  onog dijela opozicije koji je plaćen ruskim novcem, svjedoči  aktuelni sudski proces kao i brojne izjave visokih zvaničnika zemalja Evropske Unije i NATO -a.  Njihovi finansijeri i nalogodavci,  veoma otvoreno  ističu svoju ulogu u okupljanju i usmjeravanju crnogorske opozicije, kako bi se destruktivna petokolonaška misija prema  državi nastavila. Kada iz tog dijela opozicije, iznajmljenog i rentiranog od stranog faktora, dolaze zahtjevi za ponavljanjem izbora, oni se mogu tumačiti samo kao želja za popravnim ispitom pred njihovim mentorima, pokušaj da kamufliraju svoju nesposobnost i opravdaju ne mali novac koji su razni železnjakovi, rešetnjikovi  i slični zagovornici ruskog hegemonizma u njih uložili. Međutim,  kada onaj dio opozicije koji sebe naziva "građanskom", među kojima su i stranke koje se deklarišu kao "procrnogorske", nastupa podjednako ucjenjivački, nipodaštavajuću državne institucije i većunsku volju građana, postavlja  se pitanje njihovih motiva i namjera. 

Stav Demokratske partije socijalista je da se politički dijalog sa opozicijom može voditi samo u okviru institucija sistema. Svako insistiranje na ponavljanju izbora, izraz je političke neodgovornosti opozicionih lidera i znak krize identiteta u kojoj se već duže vrijeme nalaze. 

 

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore