DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Muratović: Demokrate se odrekle identiteta zarad sopstvene koristi

El. pošta Štampa PDF

Boris MuratovicPosljednje saopštenje DPS-a potpisao je onaj ko ga je i napisao, ali gospoda Demagozi misle da je njihova praksa potpisivanja tuđih saopštenja zarad sopstvene koristi svojstvena svim ostalim političkim subjektima u Crnoj Gori. Vaše novo saopštenje nije stav pojedinca, već je potpisano od strane vašeg političkog subjekta, jer je svako prethodno individualno saopštenje doživjelo krah, pa ste se i vi konačno opametili. Ne uzbuđuju nas ni uvrede koje nam upućujete, jer mislite da teške riječi najbolje odjekuju, ali zar to prije svega ne govori o vama samima i preskakanju nekih osnovnih lekcija u životu, npr. izostanak kućnog vaspitanja?! Takođe, ne čudi me da me oni koji se kriju iza lika MAGISTRA Alekse Bečića, najistaknutijeg junaka moderne crnogorske istorije, nazivaju „potrčkom“, jer svako u liku drugog vidi ono što nosi u sebi, a vi ste ovim pokazali ko ste u moralnom smislu.

Razočaraću vas sljedećom tvrdnjom, gospodo Demagozi, ali kod nas u Demokratskoj partiji socijalista je potpuno legitimno imati sopstveno mišljenje i javno ga iznijeti. Mi ne moramo govoriti da smo nešto što nijesmo kako bi privukli glasače, dok ste vi oni, kako rekoste, koji ne znaju ni da li su došli ili pošli. Ustvari, vi to odlično znate, ali ste po instrukcijama nalogodavaca i savjetodavaca prihvatili da se odreknete svojih stavova, mišljenja, pa i identiteta zarad sopstvene koristi i koristi vaše rodbine, kumova i prijatelja. No, možda ste pak i izgubili identitet stavljanjem ličnih interesa ispred morala, pa se i sami ponekad zapitate kojoj partiji trenutno pripadate, jer je kod vas sve trenutno, kao i članske karte koje ste, iako jako mladi, mijenjali u skladu sa primamljivijim prilikama za sopstveno napredovanje.

Demokratska partija socijalista je velika partija, najveća u Crnoj Gori. Okuplja gotovo trećinu naših građana. Istina je da je bilo grešaka u našim redovima. Potpuno je prirodno da među 200 hiljada ljudi, i na hiljade bivših i/ili sadašnjih zvaničnika partije postoje oni koji prelaze ulicu kad je crveno, voze brže nego što je propisano, pa i čine druge prestupe. Grešaka je bilo. I biće ih, jer onaj koji radi taj i griješi. I svako sam snosi posljedice svog činjenja ili nečinjenja, jer za takvu rabotu, suprotnu zakonu,  nijesu imali podršku Partije. 

„Demokrate”, demokratija znači da građani učestvuju u društvenom i političkom životu. „Demokrate”, nema ništa prirodnije do da društvene anomalije komentarišu jednako i Novljani i Cetinjani, kao i Podgoričani, Bjelopoljci i Budvani. „Demokrate”, budite demokrate i dozvolite i meni, Nikšićaninu, da dignem glas protiv vašeg licemjerja, nepotizma i previše očigledne korupcije. Ne mora čovjek da živi u Kotoru, Budvi ili Herceg Novom da bi vidio ono što je tako vidljivo, čak i iz mog Nikšića. 

U Budvi, Kotoru i tamo gdjeste tek na koji mjesec osjetili kako je to upravljati nečim malo većim od porodičnog budžeta, pokazuje se flagrantno licemjerje čelnika partije. Sve što prigovarate najvećoj crnogorskoj političkoj partiji, vulgarno ste pokazali u svega nekoliko mjeseci - nepotizam, korupciju, pogrešne i štetne odluke i politike! Pokazali ste kako upravljate jednim gradom. Kako biste tek upravljali državom? „Barjaktaru darivat Evropu - grehota je o tom i misliti! Velja kruška u grlo zapadne”.

Ljudi se, „Demokrate”, drže za riječ, a volovi za rogove. Vi pokazaste da vas za riječi ne možemo držati, ostaše nam samo...

 

Boris Muratović, Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore