DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Priznanje Crnoj Gori za ključni doprinos bezbjednosti I stabilnosti regiona

El. pošta Štampa PDF

unnamedPredsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović primio je danas direktora kancelarije za Jugoistočnu Evropu u Stejt Departmentu Metjua Palmera sa delegacijom.

 

 

Sjedinjene Američke Države snažno su zainteresovane za očuvanje stabilnosti regiona Zapadnog Balkana, I afirmaciju demokratskih vrijednosti, čemu je Crna Gora I njena državna politika dala ključni doprinos u prethodnom periodu, ocijenjeno je na sastanku. Iskazano je I očekivanje da Crna Gora kao pouzdan partner I članica NATO bude i dalje važan promoter takve politike u regionu.

Iskazano je obostrano  zadovoljstvo visokim nivoom odnosa dvije države, koje je potvrđeno I nedavnom posjetom potpredsjednika SAD Crnoj Gori , kao I ukupnom podrškom SAD-a u najvažnijim trenucima novije crnogorske istorije.

 

Predsjednik Đukanović je zahvaljujući na pažnji koju američka administarcija  posvećuje prilikama u Crnoj Gori I regionu Zapadnog Balkana, strateški važnim ocijenio  kontinuitet tog partnerstva I nastavak   pune integracije Zapadnog Balkana u porodicu razvijenih civilizacija, kao garanta stabilnosti I prosperiteta.

Đukanović je upoznao sagovornika I sa aktuelnim političkim prilikama u našoj zemlji I ukazao na  hendikep sa kojim se suočava državna politika nakon regularno održanih parlamentarnih izbora. Uprkos opozicionom pokušaju da bojkotom skrate mandat Parlamentu,  odlučnošću I umiješnošću državne politike nastavljena je realizacija obaveza iz agende demokratskog I ekonomskog razvoja  Crne Gore, kazao je predsjednik DPS-a. Istovremeno, kazao je Đukanović, iskazali smo spremnost za dijalogom sa opozicijom  u cilju integracije u proces vođenja državne politike  u institucijama sistema.

Susretu generalnog direktora kancelarije za Jugoistocnu Evropu u Stejt Departmentu Metjua Palmera sa predsjednikom Đukanovićem , prisustvovala je I ambasadorka SAD u Crnoj Gori Margaret En Uehara.

 

Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore