DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Miloš Nikolić:Poređenje sa Sjevernom Korejom - sramno

El. pošta Štampa PDF

 VED 8301-1000x555Izjava kojom predsjednik GP Ura Dritan Abazović upoređuje Crnu Goru sa Sjevernom Korejom je politički neozbiljna, retorički neodmjerena a u ljudskom smislu i više nego sramna. Upoređivati članicu NATO, koja privodi kraju pregovore sa Evropskom unijom i ima rast BDP-a među najvećim u Evropi sa Sjevernom Korejom, kako bi se na taj način prikupili neki sitni poeni za partiju od pola mandata, prije svega je ljudski, a zatim i politički, sramotno i neozbiljno.

 

Podsjetiću Abazovića da je upravo on sa svojim kolegama iz opozicije direktni krivac za sve ono što spočitava da su nedostatnosti sistema.

Nakon gotovo godinu dana niko u Crnoj Gori ne zna šta je razlog bojkota Parlamenta, jer je valjda teza da je pokušaj teroristickog akta fingiran od strane vlasti,  pala u vodu izjavama potpredsjednika SAD-a Majka Pensa prilikom posjete Podgorici.

 

Možda se jedino nespretno otkrio predsjednik SDP Krivokapić koji je, poredivši bojkot u Crnoj Gori sa bojkotom u Makedoniji i Albaniji, saopštio da je cilj bojkota smjena vlasti bez izbora, a ne nikakvi novi izbori i ispunjavanje bilo kakvih uslova, što je još jedan pokazatelj nesposobnosti opozicije da na biralištima pobijedi Demokratsku partiju socijalista.

Bojkot izbora u Nikšiću je takođe bio pokušaj destabilizacije sistema jer je Abazović sa svojim kolegama bio svjestan da ce pretrpjeti žestok poraz na izborima. Tome u prilog govori i činjenica da su svi oni uredno nastupili na lokalnim izborima u Herceg Novom jer su procijenili da tu imaju veće šanse da ostvare dobar izborni rezultat.

Sve ove činjenice jasan su pokazatelj vaše lične neodgovornosti i političke nezrelosti, kao i političkog kalkulantstva koje ste, doduše vi lično, odavno potvrdili neulaskom u Skupštinu prilikom glasanja za NATO, čime ste i dokazali da vam je lični i partijski interes znatno iznad državnog. Kada tu subordinaciju dovedete u pravilan redoslijed, možda vam građani i daju pravo da budete kreator državne politike.

Miloš Nikolić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore