DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Anđušić: Bojkotuju Parlament, ali formiraju poslanički klub

El. pošta Štampa PDF

andjusic1Ohrabruje najava pojedinih opozicionih stranaka da će se vratiti u skupštinske klupe i tim potezom stvoriti uslove za početak  ozbiljnog političkog djelovanja, od kojeg uspješno bježe već više od 10 mjeseci. Takva odluka bila bi politički razumna i mogla bi se tumačiti kao vid odgovornosti prema biračima koji su ih birali, kao i prema građanima koji već jedanaesti mesec plaćaju poslanike koji se ne pojavljuju na svojim radnim mestima.

 

Uprkos tome, začuđuje najave političkih grupacija DEMOS i URA da planiraju formiranje zajedničkog poslaničkog kluba?! S obzirom na to da predstavnici URA redovno ponavljaju da nema povratka u Parlament, nameće se logično pitanje: koju funkciju ima formiranje kluba poslanika osim da se na taj način, pored nezarađenih plata, izvuku i naknade za klub koje bi građane koštale još nekih dodatnih petnaestak hiljada eura. Ovakvo ponašanje je posebno apsurdno i licemjerno jer su upravo funkcioneri Abazovićeve stranke najradikalniji zagovornici bojkota, ali se ne libe da ostvaruju sva svoja prava kao da redovno obavljaju svoj posao.

Tome u prilog idu i sve češći zahtjevi poslanika upravo ovih političkih grupacija da im Parlament plaća troškove života u Podgorici, iako tu instituciju gotovo i ne posjećuju. Podsjećamo, od početka 26. saziva ovog Parlamenta ovakav vid neodgovornog ponašanja poslanika kompletne opozicije, bojkot rada Parlamenta, koštao je crnogorske gradjane skoro dva i po miliona eura.

Mihailo Anđušić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore