DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje poslanika Andrije Nikolića povodom izjave Ranka Krivokapića: Moralno posrnuće propalog proruskog premijera

El. pošta Štampa PDF

Andrija NikolicOtkrivajući kako je cilj bojkota rušenje vlasti, propali proruski Premijer, potvrdio je da je sve vrijeme bio aktivno uključen u petokolonašku zavjeru protiv Crne Gore. Više nema dileme da Krivokapić, kao samoproklamovani, ali i neiskreni zapadnjak, perfidno negira izvještaje vodećih zapadnih zemalja o ozbiljnosti planirane destrukcije protiv sopstvene države na dan izbora. Zato će biti zanimljivo gledati prenemaganje predsjednika SDP-a, kad bude objašnjavao, koji interesi su ga motivisali da sklapa koalicije u pojedinim crnogorskim gradovima, sa onima koji su osumnjičeni da su htjeli da izazovu krvoproliće u Crnoj Gori, 16. oktobra.


Današnji Krivokapić zaboravlja da je zahvaljujući rezultatima svih izbora, za koje danas tvrdi da nijesu bili regularni, pređašnji Krivokapić 13 godina sjedio u fotelji predsjednika Parlamenta. Za sve to vrijeme, nijednom se nije samostalno izmjerio na izborima, već je nastupao na jedinstvenoj listi koju je vodio uvijek jedan isti čovjek. Onaj, koji ga danas najviše frustrira. Taj politički miraz mu je omogućio da sa 3 procenta podrške, statistički ima 20 odsto, a suštinski više od četvrtine vlasti, jer je pored Predsjednika Skupštine, držao resore policije i saobraćaja, više pomoćničkih mjesta u ministartstvima, ali i neka od najznačajnijih javnih preduzeća, poput Aerodroma, Morskog dobra, Fonda za zdravstvo, Direkcije za šume, Agencije za intelektualnu svojinu. Zato je otužno, kad danas o pohari, priča onaj koji je, poharao skupštinsku kasu, trošeći desetine hiljada eura na službena putovanja po svijetu, ne bi li nahranio iluziju o sopstvenom “državničkom” značaju. Bivši, sa foteljom rastavljeni Predsjednik Skupštine OEBS-a, osporava rezultate iz 16-og oktobra, uprkos tome što ih priznaje pomenuta organizacija, čijom Skupštinom je predsjedavao. Istini za volju, na bazi tih istih rezultata koje ne priznaje, “principijelno” se ugradio u novoformiranu vlast u Budvi i Kotoru. Pitanje je dana, kada će Krivokapić staviti tačku na svoje političko vjerolomstvo, i u horu sa, kako ih je nedavno nazvao, “uglednim parlamentarcima iz DF-a” zatražiti ponavljanje Referenduma o nezavisnosti.


No, Ranko Krivokapić je, u međuvremenu, već postao politički marginalac. Do skoro je mnogo toga u Crnoj Gori, zavisilo od njegovih 8 tastera u Skupštini, kada je u puzajućem državnom udaru tokom prethodnog Vladinog mandata, pokušavao da ruši vlast sa pozicija vlasti. Danas, kad se brojčano prepolovio i odselio u opoziciju, oni koji su ga akreditovali za razbijanje prozapadne većine u Crnoj Gori, vjerovatno su ga izbrisali iz telefonskog imenika.

Međutim, ostaće gomila građe za hronologe i istoričare, o tome, koliko moralno može da posrne protagonista politike, koja je, prema njegovim riječima, jedina, sve vrijeme bila na pravoj strani istorije, a ugušena u ljubavnom zagrljaju Vojvode Mandića. Jednako tako, neće biti jednostavno obraditi politički profil čovjeka, koji se usudio da sa 3 odsto biračke podrške, istorijski diskredituje 97 odsto građana Crne Gore, koji su se po toj, SDP logici, našli na krivoj strani istorije.


Jedna stvar je ipak tačna, Krivokapić i njegova interesna firma SDP, bili su samo posmatrači svih crnogorskih uspjeha, i to na način, kako je nekad zborio, upravo predsjednik SDP-a: “Ja čitam istoriju, Đukanović je stvara”.


Andrija Nikolić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore