DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje DPS: Uhvaćeni ste u prevari, ne pomaže galama

El. pošta Štampa PDF

Logo DPS StatutoryPo svom već ustaljenom receptu, uhvaćeni u laži i prevari, Demagozi pokušavaju da relativizuju svoju krivicu i odgovornost, dizanjem novog oblaka prašine.


Podsjećamo ih da član 12 Ustavnog zakona Gore Gore glasi: “Svaki građanin Crne Gore koji je, pored crnogorskog državljanstva, na dan 3. juna 2006. godine imao i državljanstvo neke druge države ima pravo da zadrži i crnogorsko državljanstvo. Državljanin Crne Gore koji je nakon 3. juna 2006. godine stekao neko drugo državljanstvo može zadržati i crnogorsko državljanstvo do potpisivanja bilateralnog sporazuma sa zemljom čije je državljanstvo stekao, ali najduže godinu dana od dana usvajanja Ustava Crne Gore”.


bogdanovic2Funkcioneri Demokrata Vladimir Jokić i Mijomir Pejović su potpuno svjesno i dobrovoljno podnijeli zahtjev za dobijanje državljanstva Republike Srbije nakon ovih datuma propisanih Ustavnim zakonom, a zatim učestvovali na izborima u Crnoj Gori kao strani državljani. Jedini koji su zbog sopstvenih poslovnih interesa prekršili Ustav i zakone države Crne Gore i koji su obmanuli crnogorsku javnost su Jokić, Pejović i njihovi Demagozi. Ovakvo ponašanje Demagoga i ne čudi. Mogu da budu državljani i Gane ako je to profitabilno. Ništa nas od njih ne iznenađuje, pa ni kad njihov generalni sekretar i poslanik u Parlamentu, Boris Bogdanović stavi na svoj facebook profil da živi u Beogradu, glavnom gradu strane države.


Umjesto što dižu prašinu, blateći nasumično ljude i institucije bez ikakvih dokaza, predlažemo Demagozima da pokrenu postupke i dokažu sve navode kojima ovih dana uzaludno stvaraju galamu. U suprotnom, za lažno optuživanje se takođe snosi odgovnost, jednako kao i za dvojno državljanstvo stečeno nakon 3. juna 2006. godine.

 

Danica Nikolić, Služba za informisanje Demokratske partije socijalista Crne Gore