DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Živković: Nadležni da utvrde koji funkcioneri Demokrata imaju nelegalno državljanstvo

El. pošta Štampa PDF

Danijel Živković webOvom prilikom upućujem zahtjev nadležnim državnim organima da utvrde ko je od visokih funkcionera Demokratske Crne Gore i na koji način, nakon 2006. godine uzeo državljanstvo strane zemlje. Smatram da postoji osnovana sumnja da je izvjesni broj funkcionera ove partije, protivno zakonu, vođeno privatno - poslovnim interesima, pored crnogorskog dobio i državljanstvo Republike Srbije, što je u suprotnosti sa crnogorskim zakonom.


Takođe, zahtijevam od nadležnih organa da utvrde način na koji su se ova lica u nerealno kratkom roku "oslobodila" stranog državljanstva. Postoje indicije da ovaj ispis iz knjige državljana Republike Srbije nije išao regularnom procedurom. U tom smislu, smatram da je od izuzetnog značaja da se utvrdi ko su lica koja su funkcionerima Demokrata omogućila da se oslobode stranog državljanstva i da li ove radnje imaju elemente korupcije, prevare...


Prozivajući funkcionere Demokratske partije socijalista, “Demagozi” misle da će u slučaju dvojnog državljanstva visokih funkcionera njihove partije, zamagliti stvarnost i skrenuti sa teme. Jedno je sigurno, slučaj dvojnog državljanstva Vladimira Jokića, odlazećeg predsjednika opštine Kotor, biće doveden do kraja i o tome ćemo blagovremeno upoznati crnogorsku javnost. Sve što vam nije jasno u pogledu državljanstva funkcionera DPS možete utvrditi u postupku koji sami pokrenete.


Manipulacije za koje se kao davljenik za slamku hvatate, neće vas spasiti odgovornosti, kako političke, tako i pravne. Uskoro ćemo izaći sa novim podacima, ovaj put tema neće biti državljanstvo, već će u fokusu biti lažni moral velikih demagoga. I da vas relaksiram: ni jedan visoki funkcioner DPS nije se našao kao stranac na izbornoj listi, a vaši jesu. Mijenjajte odbranu na vrijeme. Ova ne prolazi.


Danijel Živković, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore