DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Muratović: U opozicionim opštinama amateri gomilaju afere

El. pošta Štampa PDF

Boris MuratovicDok se crnogorska opozicija na državnom nivou svim silama trudi da simulira ujedinjenje za koje unaprijed znaju da je nemoguće, lokalne vlasti koje oni formiraju u Budvi, Kotoru, Herceg Novom, Kolašinu i Beranama bukvalno se raspadaju po svim osnovama. Jedini zajednički imenitelji koji su im preostali su finansijski interesi i puka demagogija kojima kupuju vrijeme i obezbjeđuju pozicije sa sebe i svoje porodice, prijatelje, kumove i partijske kadrove.


Stalno ponavljanje jednih te istih demagoških tvrdnji bez utemeljenja u realnom životu, služi samo da se podigne prašinu i zamagli ono što su njihovi realni učinci na vlasti, a to je – ništa! Podmetnuli su Kotoranima stranog državljanina za predsjednika Opštine, u Budvi su kroz nepotističku šemu zapošljavanja na mjesto predsjednika upravnog odbora javnog preduzeća postavili čovjeka sa debelim kriminalnim dosijeom, u Kolašinu podijelili otkaze postojećim radnicima da bi zaposlili svoje partijske kadrove, u Beranama održavaju VD stanje već gotovo četiri godine, u Herceg Novom već četiri mjeseca ni da se pomjere, osim što se hvale rezultatima prethodne vlasti... Konstantni proizvod opozicione vlasti na lokalnom nivou čine isključivo afere, koje se nižu jedna za drugom. Grupa avanturista i amatera, koje je ujedinila isključivo ostrašćena mržnja prema našoj partiji.


Tvrdili smo od samog početka da ljudi sumnjivih političkih biografija bez znanja, iskustva i zdravog motiva - ne mogu ništa dobro donijeti građanima. Iako se trude da bukom i skribomanijom odvuku pažnju sa katastrofalnih rezultata njihove vlasti, da sakriju da su ovaj period iskoristili da zaposle rodbinu, kume i prijatelje, da te njihove nefunkcionalne i ideološki skaradne koalicije isključivo počivaju na ucjenama i prijetnjama - istina je očigledna: nema tu nu ljudskih ni političkih kapaciteta, ničega sem podjela i prevara. A sve, nažalost, na štetu građana.


Boris Muratović, Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Nikšić