DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Reagovanje na saopštenje Odbora Glavnog grada SDP-a: SDP se pred izbore sjetio osnovaca

El. pošta Štampa PDF

OO DPS glavnog gradaPovodom demagoškog apela podgoričkog SDP-a upravi Glavnog grada i navodne brige oko osnovaca, moramo istaći da zaista ohrabruje njihova „briga“ za osnovce pa makar ona bila isključivo predizbornog daha.

 

Ono što svakako zabrinjava je da sada opozicioni SDP upućuje ovakav apel a dok je bio u višegodišnjoj vlasti u Glavnom gradu nije obezbijedio ni cent za osnovce. Isto tako, zanimljivo je da ovakvu inicijativu nismo čuli od pomenutog političkog subjekta ni tokom jedne rasprave o budžetu svih prethodnih godina, kada je pravo vrijeme da ozbiljni politički subjekti predlože konkretne inicijative.

 

Sa druge strane, sigurni smo da opozicionom SDP-u ne smeta činjenica da se upravo u mandatu aktuelne gradske uprave prvi put u Podgorici realizuje aktivnost dodjele besplatnih udžbenika svim prvacima, i to treću godinu zaredom i da je ovom akcijom obuhvaćeno blizu 8 hiljada prvaka. Osim toga, vjerovatno pozdravljaju i to što je za djecu iz socijalno ugroženih porodica obezbijeđena i novčana pomoć za nabavku školskog pribora.

 

Svi ovi predizborni, demagoški i lišeni bilo koje odgovornosti apeli i vapaji stranke koja iz dana u dan sve dublje posrće i polako ali sigurno nestaje sa političke scene su već prepoznati od dobrog dijela građana, zbog čega su ih u Budvi i Herceg Novom pozicionirali kao partiju koja dijeli jedan mandat sa drugim koalicionim partnerima.


Vjerovatno će i to njihovo dostignuće biti prevelik zalogaj za njih na narednim izborima u Glavnom gradu. Dakle, kada skupimo sve predizborne populizme i zahtjeve SDP-a, teško da bi budžet od 10 milijardi eura mogao da podmiri sve njihove “brige za građane”.

 

Aet Salh, odbornica DPS-a u Skupštini Glavnog grada