DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje OO DPS Kolašin: Lokalna vlast nije ništa učinila za građane

El. pošta Štampa PDF

OO DPS kolasinOdbornici Demokratske partije socijalista upućuju čestitke svim građankama i građanima Kolašina povodom 28. avgusta, Dana opštine. Ujedno, klub odbornika DPS sa žaljenjem konstatuje da neće prisustvovati svečanoj sjednici Skupštine opštine Kolašin.


Podsjećajući građane da se Dan opštine Kolašin, u vrijeme kada je DPS bila nosilac vlasti, uvijek obilježavao velikim brojem izgrađenih objekata i realizovanih projekata na gradskom, prigradskom i seoskom području, naglašavamo da je razlog za bojkot svečane sjednice to što ni u najcrnjim slutanjama i projekcijama nijesmo mogli predvidjeti da se Kolašinci već treću godinu za rednom neće radovati ničemu što bi doprinijelo povećanju kvaliteta njihovog svakodnevnog života.

Dan opštine 2017. godine je poslednji sa ovom i ovakvom lokalnom vlašću, koja otpušta sa posla samohrane majke, majku djeteta sa najtežim vidom invaliditeta, bračne parove i time ostavlja čitave porodice bez ikakvih primanja. Ova otpuštanja po političkoj osnovi samo potvrđuju činjenicu da su poslije „inkvizicije“ u kolašinskoj opštini ostali da rade i po tri člana iste porodice, a time je do kraja ogoljena nesposobnost, neodgovornost i nepravednost aktuelne lokalne vlasti. Na kraju mandata ove vlasti građani Kolašina nemaju ništa osim gole opštinske nomenklature, koja je sebi obezbjeđivala redovne i skoro duplo veće plate u odnosu na prethodnu vlast.


Mada je lokalna vlast izbjegla da na dnevni red jedinog skupštinskog zasjedanja u ovoj godini stavi tačku vezanu za pripremu ljetnje turističke sezone, Kolašin je ovih dana stjecište turista iz čitavog svijeta, koji nose impresivne utiske o očuvanosti, arhitektonskom skladu i uređenosti našeg grada. Aktuelna vlast bi i ovdje morala da se zabrine, jer su njene ocjene po ovim pitanjima dijametralno suprotne od utisaka koje domaći i strani turisti nose iz našeg grada.


Na kraju još jednom upućujemo čestitke svim građanima Kolašna sa čvrstim uvjerenjem i obećanjem da ćemo već iduće godine pomireni i ponovo sa povodom, a podržani od zvanica i gostiju iz svih crnogorskih opština, zajednički, u zdravlju i veselju proslaviti Dan opštine.

 

Darko Brajušković, šef Kluba odbornika DPS u Skupštini opštine Kolašin