DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Andrija Nikolić: Železnjak izvršio smotru crnogorske opozicije

El. pošta Štampa PDF

Andrija Nikolić webSergej Železnjak, potpredsjednik Ruske Dume i visoki funkcioner Jedinstvene Rusije, iznio je nedavno svoje viđenje političke scene u Crnoj Gori i podijelio uloge opozicionim liderima. Iz daleke Moskve, preko jednog beogradskog tabloida, poručio je crnogorskoj opoziciji da nastavi sa bojkotom Parlamenta, osmislio njihov zajednički nastup i preporučio jedinstvenog predsjedničkog kandidata. Nije prvi put da se ovaj ruski zvaničnik grubo i drsko miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore. Činjenica da se odluka crnogorske opozicije poklapa sa željama Sergeja Železnjaka, takođe nije novi momenat. Još su svježa sjećanja kako su u noći izbora opozicioni prvaci objavili pobjedu, a onda nekoliko sati kasnije proglasili rezultate neregularnim, ili kako su pokušaj izazivanja građanskog rata 16. oktobra nazvali " lažnim državnim udarom", baš kao i Železnjak.


Građane Crne Gore sigurno ne može iznenaditi kada Sergej Železnjak, pozove svoje štićenike iz Mandićevog Fronta i Bečićevih Demokrata da zakopaju ratne sjekire i istraju u bojkotu Parlamenta, niti epohalno otkriće može biti kada Železnjak u ostvarivanju ruskih interesa u Crnoj Gori saopšti da računa na Demos i URU, jer su svi oni svirali balalajku u kampanji za parlamentarne izbore 2016. godine. Zato glavni akteri ovog nedostojnog posla, u službi tuđih, a protiv interesa sopstvene države, glasno ćute. Jasno je zašto ćuti Demokratski front kad zbori njihov politički šef Železnjak, kao što je jasno da ćutanje ostalih proizilazi iz njihove kontinuirane relativizacije opasnih namjera stranog faktora na dan izbora. Svjesno ili nesvjesno, pomagali su onima koji su osumnjičeni da su namjeravali da uvedu Crnu Goru u krvoproliće, predstavljajući osujećeni pokušaj terorizma i planirani atentat na bivšeg premijera kao navodni trik vladajuće partije.


Prvi put za potonje dvije godine, koliko Moskva vrši aktivnu opstrukciju crnogorske NATO orjentacije, premijerno se, u čast Železnjaka, a preko svog portparola, glasnula bivša 18-godišnja vršiteljka vlasti Socijaldemokratska partija, i to stidljivom osudom miješanja ruskog političara u unutrašnje stvari Crne Gore, perfidno ga pozivajući da ubuduće sugestije dijeli samo “saradnicima” iz Nove srpske demokratije i DPS-a. Zakašnjelo posipanje pepelom SDP-a, valjda je trebalo da ubijedi nekoga, možda članice NATO-a, kako je zapravo i DPS, u funkciji ruskih interesa u Crnoj Gori?! Ostalo je samo da nam otkriju tajnu, kako je Rusija pomogla DPS-u da uvede Crnu Goru u NATO, i da nam odgovore na važno pitanje: koji interesi su ih motivisali da sklapaju koalicije u pojedinim crnogorskim gradovima sa onima koji se sumnjiče da su htjeli da izazovu građanski rat u izbornoj noći?


Iako diplomatski nesofisticirano, kratko uputstvo Sergeja Železnjaka opoziciji, nudi kristalno jasno objašnjenje građanima Crne Gore. Idejni tvorac vaninstitucionalnog djelovanja kompletne crnogorske opozicije se sam identifikovao. Istovremeno, izvršio je smotru opozicionih jedinica iz Moskve, i na parove razbrojao ključne pomagače. Imenom i prezimenom.


Andrija Nikolić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore