DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Izjava Miloša Nikolića povodom "slučaja Jokić": Jokić da pokaže odgovornost

El. pošta Štampa PDF

Milos-Nikolic-profile-webEventualna potvrda da je Vladimir Jokić u trenutku održavanja lokalnih izbora u Kotoru bio državljanin Republike Srbije čime bi prekršio član 2 Zakona o izboru odbornika i poslanika, morala bi, prije svega, povući za sobom određenu ličnu i političku odgovornost i to bez obzira na potencijalne krivičnopravne posljedice kojima će se baviti nadležni organi.

 

U konkretnom slučaju gospodin Jokić može da bira između dvije opcije: da podnese ostavku i raspiše vanredne lokalne izbore u Kotoru, čime bi pokazao izvjesnu ljudsku odgovornost ili da zadrži svoju trenutnu funkciju i na taj način demonstrira lično i političko licemjerstvo. Takvo Jokićevo ponašanje bi ujedno značilo da Bečićeve Demokrate, zakon primjenjuju samo onda i na način kako to njima odgovara?! Takva selekivnost u postovanju i primjeni zakona u potpunoj je suprotnosti sa vladavinom prava koju u svakoj prilici politički ekspolatišu iako se za ovo načelo, za sada, samo deklarativno zalažu.

Tako bi, shodno, selektivnom shavatnju moralne i pravne odgovornosti novi slogan ove partije na predstojećim izborim mogao glasiti: "ili vladavina prava ili mi".

 

Miloš Nikolić, poslanik u Skupštini Crne Gore