DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje OO DPS Kotor: Jokić je dužan da odgovori na pitanja

El. pošta Štampa PDF

OO DPS kotorOvim putem podsjećamo Vladimira Jokića, da je kao javni funkcioner dužan da odgovori na sva pitanja koja mu javnost ovih dana postavlja, i da nije u poziciji da bilo šta prećutkuje i uporno izbjegava medije i novinare. Neka ne bude u zabludi da će predstavljanjem sebe i svoje partije kao žrtve, izbjeći odgovornost pred zakonom i građanima.


Zato, pozivamo Vladimira Jokića ili njegovog partijskog šefa Aleksu Bečića da crnogorskoj javnosti odgovore na sledeća pitanja:


1. Zašto je Jokić 2013. uzeo srpsko državljanstvo i kojim interesima je bio vođen?


2. Da li planira da podnese ostavku budući da je izvršio krivično djelo?
3. Da li osjeća grižu savjesti budući da je obmanuo građane Kotora kandidujući se za odbornika, poslanika i predsjednika Opštine iako je znao da za to nema pravo?
4. Kojim interesima je bio vođen kada je tražio ispis iz srpskog državljanstva? Da li je želio da postane Crnogorac iz interesa ili je i to bilo u cilju prikrivanja počinjene obmane?
5. Budući da je Jokić ispisivanjem iz srpskog državljanstva postao apatrid, čije državljanstvo sada planira da uzme - crnogorsko koje mu nalažu um i interes ili srpsko kojem mu duša i intima pripadaju?

 

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Kotor