DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

OO DPS Petnjica: Neka SDP pitanja postavlja koalicionom partneru DF-u

El. pošta Štampa PDF

OO DPS petnjicaPo Crnoj Gori se neće dizati spomenici ratnim zločincima, saradnicima fašista i narodnim izdajnicima. Ali ne zahvaljujući SDP-u čiji poslanici sjede po kafićima, troše državni novac i s vremena na vrijeme saopštenjem podsjete javnost da postoje - već zato što DPS kao najjača politička partija u Crnoj Gori odlučno stoji na braniku antifašističkih tekovina naše istorije.


Svi SDP-ovi pokušaji spinovanja su unaprijed osuđeni na propast, jer svaki razotkriva njihovo licemjerje. Svako pitanje koje postavljaju DPS-u, slobodno mogu da preusmjere na svoje koalicione partnere iz Demokratskog fronta, ideološke i svake druge čuvare Miloševićeve ideologije “krvi i tla”. Uz sve to, može SDP da ih priupita i za “pohod” ka Tuzima koji je predvodio SDP-ov koalicioni partner Andrija Mandić, kao i da se prisjete šta su o ulozi Crne Gore govorili poslanici SDP-a u Skupštini Crne Gore prilikom usvajanja Deklaracije o genocidu u Srebrenici.


Preporučujemo SDP-u da ova ideološka razmimoilaženja raspravi sa svojim koalicionim partnerima iz DF, dvostrukog pokretača inicijative za podizanje spomenika Pavlu Đurišiću, jer se očigledno oko drugih pitanja, posebno onih koja se tiču finansija - sasvim dobro slažu. Na osnovu ranijih iskustava na istu temu, SDP je odlično znao sa kim ulazi u koaliciju.


Uostalom, uskoro ćete građanima morati da odgovorite na pitanje svih pitanja: kojim interesima ste se vodili kada ste u crnogorskim gradovima sklapali koaliciju sa DF, čiji su čelnici, po stranom nalogu, htjeli da 16. oktobra izazovu građanski rat i zapale Crnu Goru.


Znaju odlično građani Crne Gore, a zna i SDP, ko je Crnu Goru spasio od građanskog krvoprolića dok se čitava bivša Jugoslavija gušila u ratovima, prvo međusobnim, a potom i onom protiv NATO saveza, kao što znaju i ko je nepokolebljivi čuvar multietničkog i multivjerskog sklada u Crnoj Gori. I tada, kao i danas, SDP može samo “sa tribina” da posmatra i da, kao hijena, prisvaja tuđe zasluge.


Nema tog DF-a ni SDP-a, ni njihove koalicije, a još manje stranih nalogodavaca i mentora, koji mogu promijeniti stav DPS-a prema bilo kojem izdajniku Crne Gore, zvao se on Đurišić, Račić, Mandić ili Krivokapić.


Opštinski odbor Demokratske partije socijalista Petnjica