DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Mihailo Anđušić: Rezime - Za šaku (ruskih) dolara

El. pošta Štampa PDF

Mihailo AnđušićPrethodnih dana  javnost je bila u prilici da čita iskrene stavove crnogorske opozicije o međusobnim kvalitetima. Ogoljeno, bez maski ali prije svega primitivno i vulgarno, kako im je i svojstveno, Demokrate i DF saopštili su svojim biračima ali i svim ostalim građanima, šta zapravo misle jedni o drugima.

Nakon svega što je uzajamno izrečeno, teško je zamisliti da su ove dvije partije u koaliciji - i to u čak tri grada na primorju - Kotoru, Budvi i Herceg Novom?! Pa ipak, riječ je o još jednom crnogorskom političkom apsurdu koji kao i uvijek počiva na istoj osnovi - mržnji i animozitetu prema DPS-u, političkoj frustraciji i opsjednutosti najjačim političkim subjektom u Crnoj Gori.

Mučno je posmatrati kako nakon svega što je međusobno rečeno niko ne dovodi u pitanje postojanje ionako nefunkcionalnih koalicija u pomenutim gradovima. Očito da su goli materijalni interes i želja za vlašću jedino vezivno tkivo ove dvije partije. Ipak, nameće se pitanje šta sve ovo govori o  moralu, dostojanstvu, časti  jednih i drugih. Jer, ostanak u koaliciji nakon svega što je rečeno znači  i gaženje sopstvenog digniteta i moralno posrnuće obje strane.

I jedni i drugi, i Bečićevi i Mandićevi, nalaze  se pred ispitom - ili će raskinuti postojeće koalicije i time demonstrirati bar malo odgovornosti ili će, očekivano, zbog šake dolara i sitnog dnevnopolitičkog interesa preći preko svega što je rečeno i pokazati da  preživljavanje na vlasti nema cijenu, dok su interes građana i samopoštovanje nepoznate kategorije u njihovom moralnom kodu.

Mihailo Anđušić, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore