DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Andrija Nikolić: Potpredsjednik SAD jasno poručio opoziciji da se vrati u Parlament

El. pošta Štampa PDF

Andrija Nikolić webPosjeta potpredsjednika SAD Majka Pensa Crnoj Gori i poruke koje je uputio crnogorskim zvaničnicima, najbolje povrđuju ispravnost političkog kursa za koji se Crna Gora opredijelila birajući put integracija u NATO i Evropsku Uniju. Potpredsednik Pens je najviši američki zvaničnik koji je posjetio Crnu Goru, čime je odato svojevrsno priznanje našoj državi za pređeni put i napredak u političkom, ekonomskom i ukupnom društvenom pogledu, koji je ostvaren tokom proteklih 20 godina. Posebno, nakon obnove državne nezavisnosti Crne Gore i uprkos brojnim unutrašnjim i spoljašnjim opstrukcijama različitih faktora, koji su pokušavali spriječiti slobodnu volju jedne države da sama bira svoj put u budućnost.

 

Po već ustaljenoj praksi, predstavnici crnogorske opozicije, značajnu posjetu svjetskog državnika, zloupotrebili su na najprizemniji način i pokušali da je iskoriste za ubiranje jeftinih dnevnopolitičkih poena. Iz hiperprodukcije njihovih jučerašnja saopštenja, nakon susreta sa potpredsjednikom SAD Majkom Pensom, dalo se zaključiti da su Krivokapić, Lekić, Abazović, Pavićević i Bečić u najmanju ruku svaki pojedinačno, imali bilateralne razgovore a ne grupni petnaestominutni sastanak u kojem su se američkom potpredsjedniku obratili ko u trideset sekundi, a ko u minut vremena?! Njihova vizija o sopstvenom značaju trajala je, na njihovu žalost, veoma kratko - taman toliko dok Bijela kuća nije izdala saopštenje sa glavnom tezom da je američki potpredsjednik na sastanku tražio od crnogorske opozicije da se vrati u Parlament i obavlja poslove za koje su ih građani delegirali.


Kada su uhvaćeni na djelu, da falsifikuju teme i koncept sastanka, pribjegli su drugoj podjednako politički infantilnoj strategiji - pokušaju izmišljanja afera, uz neizbježno spominjanje njihove glavne političke opsesije - predsjednika DPS-a Mila Đukanovića. Današnji spin opozicionih medija, kako se američki potpredsjednik nije sreo sa predsjednikom DPS-a, dodatni je neuspešni pokušaj da se umanji jučerašnja blamaža opozicionara. Pretpostaljamo da i opozicionari i njihovi mediji, namjerno prenebregavaju činjenicu da je Pensov domaćin u Crnoj Gori bio Duško Marković, predsjednik crnogorske Vlade i zamjenik predsjednika DPS-a, a da je uvaženi gost javno saopštio da visoko cijeni crnogorski politički kurs, čiji je kreator godinama unazad upravo Đukanović.


Ipak, ako ipak, opozicionari, u svojoj umišljenosti i projekciji sopstvenog značaja, nijesu najbolje shvatili poruku američkog potpredsjednika, da im pojasnimo: jedini relevantan zaključak sa njihovih sastanaka sa inostranim zvaničnicima, pa tako i sa potpredsjednikom Pensom je da sa svih međunarodnih adresa dolazi ista poruka, identična onoj koju im i mi ponavljamo: izbori su bili demokratski, a opoziciji je mjesto u Parlamentu. To su činjenice a sve ostalo - puste želje i falsifikati.


Andrija Nikolić, poslanik DPS u Skupštini Crne Gore i predsjednik skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike