DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje Glavnog odbora DPS Crne Gore: Prioritet je ubrzanje ekonomskog rasta i razvoja

El. pošta Štampa PDF

Logo DPS StatutoryGlavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore konstatovao je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik DPS Milo Đukanović, da su ostavreni ključni ciljevi državne politike i pozdravio završetak procesa integracije Crne Gore u NATO, što će obezbijediti trajni mir i stabilnost, kao i najvažnije preduslove daljeg ekonomskog razvoja.


Prioritet DPS-a i Vlade koju DPS odlučujuće konstituiše je ubrzanje ekonomskog rasta i razvoja, stvaranje novih radnih mjesta i veća zaposlenost, naročito mladih ljudi. U tom cilju, važno je dalje unapređenje poslovnog ambijenta i vladavine prava.


Glavni odbor je analizirao rezultate proteklih lokalnih izbora u Nikšiću i u Herceg Novom. Izražavajući zahvalnost građanima Herceg Novog za podršku Demokratskoj partiji socijalista, koja je i nakon nedavno održanih lokalnih izbora ostala najjača partija u lokalnom parlamentu, Glavni odbor je naglasio potrebu daljeg jačanja političkih kapaciteta i povjerenja građana te opštine u našu politiku.


Upućujući još jednom čestitke građanima Nikšića na pobjedi, odgovornosti i mudrosti koju su pokazali na proteklim lokalnim izborima u tom gradu, Glavni odbor je konstatovao da rezultat izbora pokazuje da ne samo da je opoziciona politika poražena od građana, već i da su institucije pobijedile bojkot i destrukciju koji su organizovale opozicione partije. Rezultat nikšićkih izbora je bio veoma jasna lekcija opoziciji da je samo uz učešće u izbornim procesima i radu u okviru institucija moguće prevazilaziti izazove koji postoje na crnogorskoj političkoj sceni.


Glavni odbor DPS je na današnjoj sjednici verifikovao zaključke sa Osme sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS, čija je tema bila „Investicije, investiciona klima i razvoj preduzetništva i biznisa u funkciji dinamičnijeg ekonomskog razvoja“.


Demokratska partija socijalista Crne Gore