DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

VIDEO: Izjava Darka Brajuškovića, ranijeg predsjednika Opštine Kolašin

El. pošta Štampa PDF

 

"Saopštenje predsjednice Vuksanović da se lokalna vlast u Kolašinu pred izbore 2014. godine zadužila 80.000€ za kupovinu glasova samo je kontinuitet površnih, neutemeljenih i neistinitih tvrdnji. Posebno njeno obrazloženje kojim potkrepljuje optužbu da su sredstva vraćena u roku od 30 dana pozajmicom iz Egalizacionog fonda su plod površnosti njene namjere da dezinformiše javnost. Optužbe na račun Vlade da uskraćivanjem podrške želi da dovede Opštinu Kolašin u stanje koje bi rezultiralo uvođenje prinudne uprave najbolje demantuje činjenica da je ta ista Vlada, meni kao predsjedniku Opštine podršku iz Egalizacionog fonda sa 1.600.000€, koliko je iznosila za godinu prije mog izbora smanjila na 800.000 ili za 50%. Da se ovako nešto desilo Vuksanovićki, Vladu bi proglasila u najmanju ruku zločinačnom. Da je ovakva optužba besmislica najočiglednije se vidi iz činjenice da je Opština plate pune 4 godine 2010-2014. redovno isplaćivala, čak nekada i dvije mjesečno, što je rezultiralo na kraju mandata smanjenjem kašnjenja zarada. Prema tome, predsjednica je saopštila potpunu neistinu, jer su sredstva koja pominje iskorištena za isplatu redovne zarade zaposlenima, što je bio kontinuitet punih 48 mjeseci.

 

Ostavljam javnosti da sama procijeni da li se isplata redovne zarade može smatrati kupovinom glasova. Preostali dio tih sredstava korišten je za finansiranje Opštinske izborne komisije, kao naša prioritetna obaveza u tom momentu, kako bi ista nesmetano mogla pripremiti i sprovesti izborni ciklus. Za vrijeme trajanja mandata u kome sam ja bio predsjednik Opštine, 2011-2014. zaposleno je u lokalnoj upravi samo troje kolega, i sa ponosom ističem, primjer je na nivou cijele države, da to nije rađeno po partijskoj pripadnosti.

 

Pitao bih predsjednicu Opštine da li je zaboravila da je u više navrata dobijala ne kao mi pozajmicu, već blizu 100.000€ nepovratnih finansijskih sredstava, od iste Vlade i centralne vlasti?

 

I kao neko ko je zajedno sa svojim saradnicima u svakom segmentu napravio pozitivne rezultate, a u isto vrijeme smanjio zaduženje Opštine za preko 2 miliona eura, za razliku od aktuelne vlasti, koja je prema njihovim podacima povećala obaveze lokalne uprave i preduzeća čiji je osnivač samo u 2015. godini za preko 2 miliona eura. Sa žaljenjem moram da konstatujem nespornu činjenicu da lokalna uprava u Kolašinu kao servis građana ne funkcioniše, odnosno ne postoji pune 3 godine.“