DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Izjave funkcionera DPS nakon održavanja lokalnih izbora u Herceg Novom: DPS najjača partija u Novom, svaki treći Novljanin glasao DPS

El. pošta Štampa PDF

Sve je proteklo u fer i korektnoj izbornoj atmosferi. DPS je ponovo najjača i najbolja partija u Herceg Novom, i ovoga puta je pokazala snagu i pobijedila na skoro svim biračkim mjestima, tako da ona priča koja je postojala u Herceg Novom da će neko da pobijedi DPS je daleko iza nas. Nismo dobili nikakve primjedbe sa biračkih mjesta, svim učesnicima čestitam na onome što je bilo ovdje, tako da je to dobra poruka ostalim izbornim koracima koji nas čekaju sljedeće godine, kazao je politički direktor DPS Tarzan Milošević.

 

Nosilac liste DPS Petar Porobić kazao je sinoć da treba da se slegnu utisci i da se analiziraju rezultati, jer je jutro pametnije od noći.

“Igrate utakmicu izgubite ili pobijedite, uvijek treba držati glavu gore, idemo naprijed”, kazao je Porobić.

 

Član Predsjedništva DPS Petar Ivanović zahvalio je svim građanima koji su glasali.

“Prema rezultatima, mi smo ostali pojedinačno najjača partija u Herceg Novom, sa 12 mandata, odnosno dobili smo podršku 31,5 odsto biračkog tijela. Svaki treći građanin je glasao za DPS. Ako pogledamo poziciju DPS u odnosu na drugu narednu partiju, mi smo za oko 30 odsto jači od slijedećeg konkurenta. Cijenimo da to nije za potcjenjivanje i da objektivno treba sagledati takav rezultat. Ovo su bili veoma teški izbori jer je bilo 12 lista, a gotovo polovina je imala loklani karakter, što znači da je moralo doći do rasipanja glasova i do gubitka mandata”, kazao je Ivanović.

On je naglsio da očekuju određeno prekomponovanje u opoziciji, a da neke partije nestaju sa političke scene.