DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje DPS: Zlonamjerno tumačenje odluka Vlade

El. pošta Štampa PDF

Logo DPS StatutoryPovodom novinskih napisa u slučaju „Primorka“ u kojima se optužuje Vlada Crne Gore i njen tadašnji predsjednik Milo Đukanović da je bila navodni pokrovitelj „krađe novca građana“, želimo da zbog javnosti odbacimo takve optužbe i podsjetimo na činjenice saopštene i u crnogorskom Parlamentu kada je ovo pitanje aktuelizovano u okviru Premijerskog sata.


Dakle, jedini motiv Vlade za davanje garancija „Primorki“ i drugim preduzećima je bio da se pravovremenom reakcijom pokuša na najbolji način zaštititi ekonomski interes Crne Gore i njenih građana. Osnovni cilj je bio da se riješi problem „Primorke“ i zaposlenih, koji je tada trajao, već 10 godina.


Vlada je, znači to činila i u mnogim drugim prilikama, uvijek sa istim motivom, nikako onim koji zlonamjerni dio javnosti pokušava predstaviti kao namjeru krađe novca građana.


Podsjećamo da su u vremenu krize takve poteze povlačile sve odgovorne vlade, ne samo crnogorska.


Kao što je Predsjednik Vlade tada naglasio na premijerskom satu, uvijek je moguće razgovarati o pitanjima objektivne ili subjektivne odgovornosti, ali bi kao odgovorni ljudi trebali da imamo u vidu kontekst u kojem se to događalo i kojem su odobravane takve garancije.


Naravno, ukoliko je u realizaciji vladinih odluka bilo eventualnih propusta i nezakonitih radnji, o tome treba da odluče nadležni državni organi.

 

Demokratska partija socijalista Crne Gore