DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Saopštenje DPS: Nula glasova i nula mandata za opoziciju

El. pošta Štampa PDF

Logo DPS StatutoryDemokratska partija socijalista je apsolutni pobjednik lokalnih izbora u Nikšiću. I kad je riječ o demokratiji i političkom moralu, ne samo o brojkama. Ali da vidimo kako stvari stoji sa ciframa.


Laž je tvrdnja opozicionih partija i medija da je bojkot uspio jer „nije izašlo 50 odsto od ukupnog broja upisanih birača“. Nikad nigdje u svijetu ni na jedne izbore nije izašlo 100 odsto upisanih birača. Maksimalna izlaznost u Nikšiću od gotovo 80 odsto zabilježena je na parlamentarnim izborima 16. oktobra prošle godine. U odnosu na taj procenat, na jučerašnjim izborima glasalo je preko 53 odsto građana Nikšića. Od njih je oko 90 odsto pružilo podršku DPS-u. U apsolutnim ciframa, juče je glasalo 26.304 građana Nikšića, od 58.486 ukupno upisanih birača. Od tog broja čak njih 21.104 poklonilo je povjerenje našoj partiji. Izlaznost u Nikšiću od 45 odsto na jučerašnjim izborima, uprkos bojkotu opozicije, može se porediti sa ukupnom izlaznošću na izborima u zemljama razvijene demokratije, kao što je Švajcarka, ili veliki broj zemalja EU.


Znaju odlično u opoziciji da ih i njihova matematička ekvilibristika ne može spasiti od poraza od kojeg se dugo neće oporaviti. Bilo kako bilo, juče u Nikšiću na izborima bilo je: nula glasova i nula mandata opozicionim partijama. Oni po ustaljenoj praksi poručuju da su pobijedili i kad ne učestvuju na izborima. Mada im birači već godinama poručuju suprotno. Oni odlično znaju da Nikšić nije prihvatio bojkot, da građani nijesu nasjeli na njihove prevare, i da nijesu pristali na njihove političke ucjene. Nije najveći poraz opozicije to što su još jednom izgubili od DPS-a. Njih su do nogu potukli građani, pokazujući im jasno da nema podrške njihovoj dekstruktivnoj politici, u kakvu god je formu spakovali.


DPS zahvaljuje svim građanima Nikšića koji su svojim učešćem na lokalnim izborima pokazali da bojkot demokratije nije rješenje, potvrdili legitimitet i legalitet izbornog procesa i omogućili da njihov grad i Crna Gora ostanu na sigurnom evropskom i evroatlantskom putu.

 

Demokratska partija socijalista Crne Gore