DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Žarko Pavićević ponovo prvi čovjek Bara

El. pošta Štampa PDF

Zarko-Pavicevic-03Na osmom svečanom zasjedanju skupštine opštine Bar, Žarko Pavićević, kandidat Demokratske partije socijalista, ponovo je izabran za predsjednika opštine Bar.

 

Odbornici barskog parlamenta su prvo zaokružili i usvojili pet tačaka dnevnog reda preostalih sa sedme sjednice a zatim počeli osmo svečano zasjedanje, čiji je dnevni red odredila samo jedna tema: prijedlog odluke o izboru predsjednika opštine.  
 
U uvodnom dijelu, u ime predlagača, predsjednik OO DPS Bar, ujedno i odbornik u SO Bar dr Zoran Srzentić osvrnuo se na Pavićevićev petogodišnji radni učinak. On je ocijenio da je Bar postao grad u kojem je privilegija živjeti i potpuno prestižno mjesto. U proteklom periodu, odrađeno je na desetine infrastrukturnih zahvata. Opština je priključena na regionalni vodovod. Aktivno je pomagala školstvo, kako osnovno, tako i srednje obrazovanje, znatnim sredstvima dogradila je zgradu Gimnazije „Niko Rolović". U međuvremenu, završena je i Sportska dvorana na Topolici, devet novih trafostanica, a što je najvažnije, opština je usvojila generalni urbanistički plan, 20 detaljnih urbanističkih planova, a isto toliko čeka na izjašnjavanje parlamenta podsjetio je Srzentić. U izvještaju podnijetom Skupštini, predsjednik opštinskog DPS je naznačio i razloge za preporuku kojom se partija rukovodila prilikom ponovnog kandidovanja Pavićevića.
Nakon reizbora za predsjednika opštine Bar Žarko Pavićević izjavio je: "Moram da prihvatim da sam zadovoljan ali isto tako shvatam da je ovo jedna velika obaveza i odgovornost i potrudiću se da u narednom periodu realizujući planove dokažem da sam na neki način uspio da ono što su me zadužili realizujem ako je moguće u većoj mjeri." Osvrnuvši se i na zakonsku izmjenu u izboru prvog čovjeka opština u Crnoj Gori, Pavićević je dodao:  "Bez obzira na način izbora, u meni i dalje imate predsjednika svih Barana i moja vrata su vam otvorena za sve sugestije i predloge".


Ono što je trajno obilježilo karijeru predsjednika barske opštine jeste to što je na prethodnim neposrednim izborima osvojio 75% glasova birača i čak 3 000 više od koalicije kojoj pripada, što iskazuje potpuno povjerenje građana Bara u aktuelnog prvog čovjeka opštine.