DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Održana sjednica Glavnog odbora DPS

El. pošta Štampa PDF

Sjednica_GO_05maj2011Danas je u Podgorici održana 16. sjednica Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore kojom je predsjedavao predsjednik Milo Đukanović.

 

Glavni odbor je razmatrao, a zatim usvojio Predloge kongresnih dokumenata - Programa, Statuta i Izvještaja o radu između dva Kongresa. Nakon javne rasprave o nacrtu dokumenata sprovedenoj u svim opštinskim organizacijama DPS Crne Gore, kao i putem partijskog web sajta, u kojoj je učestvovalo više hiljada članova i simpatizera Demokratske partije socijalista, kao i omogućeno svim ostalim zainteresovanim da dostave svoje komentare, sugestije, kritike i predloge, iznesena je dominantna ocjena o izuzetno visokom kvalitetu predloženih dokumenata. Ocijenjeno je da kongresna dokumenta na moderan način, metodološki kvalitetno, precizno i sveobuhvatno sagledavaju sva najvažnija pitanja i definišu ciljeve naše partije u narednom četvorogodištu.

 

Glavni odbor je razmatrao i utvrdio predlog Dnevnog reda VI Kongresa, Poslovnika o radu i donio Odluku o broju, strukturi i načinu izbora organa Partije.

Glavni odbor se upoznao sa listom od 446 predstavnika iz svih crnogorskih opština koji će biti delegati na VI kongresu.

Glavni odbor je utvrdio liste kandidata za predsjednika, potpredsjednike i članove Glavnog odbora DPS Crne Gore.

Za predsjednika DPS Crne Gore je kao jedini kandidat predložen Milo Đukanović. Glavni odbor je iznio nepodjeljenu podršku i ocijenio da je ne samo zbog onoga što je učinio u prethodnom, najvećim izazovima izloženom vremenu, već i onoga što su novi izazovi pred kojima se nalazi naša država i partija, da je sve to više nego jak argument, nesporna preporuka i potreba da kandidat za predsjednika DPS Crne Gore bude Milo Đukanović.

Glavni odbor je donio odluku da se na VI Kongresu biraju četiri potpredsjednika DPS Crne Gore i da kandidati za tu funkciju budu dosadašnji potpredsjednici DPS Crne Gore Filip Vujanović, Svetozar Marović i Željko Šturanović, kao i član Predsjedništva DPS Crne Gore i predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić. Ocijenjeno je da je DPS Crne Gore ulogu nosioca u pokretanju i vođenju procesa koji su Crnu Goru uveli u red uvaženih i partnerskih evropskih i svjetskih država, ostvarivala promišljenim potezima njenog partijskog vrha čemu su predloženi kandidati za potpredsjednike dali izuzetan doprinos.

Glavni odbor je utvrdio listu kandidata za budući sastav Glavnog odbora. Glavni odbor je iskazao zadovoljstvo listom kandidata iz najšire partijske baze, njihovim brojem od preko hiljadu kao i ugledom koji imaju u sredinama iz kojih su predloženi. Ocijenjeno je da oni predstavljaju sigurnu osnovu za dalje kadrovsko snaženje DPS Crne Gore i očuvanje liderske pozicije DPS Crne Gore u narednom periodu.

Glavni odbor je istakao očekivanje da će Šesti Kongres DPS Crne Gore održati kontinuitet daljeg jačanja Partije kako bi ona bila spremna da odgovori novim izazovima vremena, a time odlučno utiče na dinamičniji demokratski i ekonomski razvoj Crne Gore.

Iskazano je uvjerenje da će VI Kongres biti još jedan siguran korak ka jačanju DPS Crne Gore kao moderne evropske partije, time i obezbjeđivanju njene dalje ključne uloge u izgradnji demokratski stabilne i socijalno sigurne države Crne Gore.

DPS Crne Gore će se i dalje izgrađivati kao Partija snažnog građanskog profila, sa najboljom kadrovskom osnovom, partijskom infrastrukturom i ljudskim potencijalom kako bi u narednom periodu nastavila da afimiše evropske vrijednosti i na njima temelji ukupni razvoj crnogorskog društva.