DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

OO DPS Bar: Funkcioneri DF-a su učesnici kriminalnih radnji

El. pošta Štampa PDF
opstinski odbor barZaprepašćeni naslovom, kojim je saopštenje DF-a objavljeno na portalu Barinfo, reagujemo:
 
Naslov saopštenja, ili teksta, je, obično, posao uredništva svakog medija. Ako je to praksa, pitamo odakle hrabrosti da se ovo izvuče iz konteksta i "presuđuje" bilo kome?
Ili je možda naslov tražio autor saopštenja?
Ako im je udovoljeno, onda je mnogo toga potpuno jasno... Toliko o naslovu.

Saopštenje DPS: AEM prihvatila prigovor DPS i izrekla upozorenje RTCG

El. pošta Štampa PDF

logo newAgencija za elektronske medije prihvatila je prigovor Demokratske partije socijalista Crne Gore, podnijet zbog priloga emitovanog 12. septembra u Dnevniku 2 Javnog servisa RTCG, a koji se odnosio na navodni incident u Mojkovcu, kada su funkcioneri DCG tvrdili da su ih napali aktivisti naše partije. Agencija je izrekla upozorenje, kao upravno-nadzornu mjeru zbog kršenja člana 55 stav 6 i člana 56 stav 4 Zakona o elektronskim medijima, člana 11 stav 1 i član 12 stav 3 Pravilnika o programskim standardima u elektronskim medijima.

Gostovanje u jutarnjem programu RTV Corona Predsjednice OO DPS Bar i koordinatorke za Stari Bar Branke Nikezić

El. pošta Štampa PDF
opstinski odbor barU cilju medijskog predstavljanja „Akcionog plana za realizaciju investicija 2016-2020. godina za mjesnu zajednicu Stari Bar“, govorila je u jutarnjem programu lokalne TV “Corona” Predsjednica OO DPS  Bar i koordinatorka za Stari Bar Branka Nikezić .

Burić: Bečić se već dovoljno dokazao kao sljedbenik velikosrpske ideologije

El. pošta Štampa PDF
Marko Buric DPSDemagog Aleksa Bečić na Dubrovnik vjerovatno nije išao samo zato što je bio mali. Zato se kasnije,  pred svojim ideološkim mentorima, sljedbenicima veliskosrpske ideologije, (ne)slavnim djelima dovoljno dokazao i pokazao:
- kada je 1999. godine, kao 12-ogodišnjak, išao iz Podgorice da „brani“ beogradske mostove i Miloševićev režim

Reagovanje OO DPS BAR povodom konferencije za štampu DF-a:Vaši čelnici moraće pred lice pravde

El. pošta Štampa PDF
opstinski odbor barUzalud predstavnici barskog DF-a pokušavaju da podignu prašinu i ovog 16. oktobra. Prosle godine su, srećom po državu Crnu Goru, propali i osujećeni planovi njihovih čelnika i mentora, za podizanje nemira i tenzija u Crnoj Gori. Ali, kako to i dolikuje pravnoj i uređenoj državi, sada oni koji su u tome učestvovali na ovaj ili onaj način, moraju da odgovaraju pred licem pravde.

Izjava Miloša Nikolića, poslanika DPS i člana Radne grupe za implementaciju preporuka OEBS/ODIHR

El. pošta Štampa PDF

nikolic mDemokratska partija socijalista spremna je da prihvati dijalog sa opozicijom i da kao odgovorna partija zajedno radi na unapređenju izbornog zakonodavstva, kao i da razgovara sa političkom konkurencijom o svim pitanjima značajnim za Crnu Goru.
Takođe, Demokratska partija socijalista ne želi da pristane na bilo kakvu vrstu ucjena kakve nam se pokušavaju plasirati ovih dana, prije svega zato što ova Vlada i skupštinska većina imaju apsolutan legitimitet i s tog aspekta zaista ne vidimo opravdanost i utemeljenje uslovljavanja koje dolaze iz takozvane građanske opozicije. O nekakvim ponovljenim izborima ili novim izborima, ne možemo razgovarati jer su - upravo kao što su OEBS i sve druge relevantne međunarodne instutucije saopštile -  protekli izbori bili u potpunosti legitimni.  

Aprcović: Krivokapić izgubio vezu sa realnošću, odveo je SDP ispod cenzusa

El. pošta Štampa PDF
Zeljko-AprcovićSvaki put kad se oglasi Ranko Krivokapić rejting SDP-a nezaustavljivo pada, a poslije današnjeg izliva sujete u „Danu“ sigurno je već svoju partijicu odveo ispod cenzusa.
Njegova žarka želja da bude bilo kakav lider bilo čega i nemogućnost da to zaista i bude, doveli su ga u poziciju da gubi vezu sa realnošću, tendenciozno pogrešno tumači poruke sa najviših međunarodnih adresa,  sam sebi dodjeljuje istorijsku ulogu...

Muratović: Opozicionu krizu riješite povratkom u institucije

El. pošta Štampa PDF
Boris MuratovicGospodo iz URE, svaki put kada pročitamo vaše saopštenje nalazimo se pred teškom dilemom da li da odgovaramo i na taj način legitimišemo ogromnu količinu besmislica i neistina kojim vaša saopštenja obiluju. Ipak, budući da smo odgovorna partija, imamo obavezu da vam repliciramo kako bi smo spriječili da čašica anonimusa obmanjuje crnogorsku javnost. 

Reagovanje OO DPS Cetinje na saopštenje Danila Mrvaljevića: "Cetinje neće biti Srbinje"

El. pošta Štampa PDF
opstinski odbor cetinjeDivno zvuči najava da će Gošovići, Kaludjerovići i druga ekipa sa prosrpskog talasa da spase Cetinje. Kaludjerović je, vele, zadnji put bio na Cetinje onda kad su huškali i iškali Cetinjane iz Cetinjskog manastira. Teško će takvi da nam prodaju priču da ne znaju kojim jezikom pričaju, ko su, što su, da nisu za NATO, da ne znaju jesu li za NATO.

Saopštenje DPS: Otvoreni smo za dijalog

El. pošta Štampa PDF
NOVI LOGODemokratska partija socijalista pozdravlja spremnost kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava da pruži tehničku i ekspertsku pomoć u vezi sa ispunjavanjem preporuka koje se odnose na izbore.
S tim u vezi želimo da naglasimo da smo otvoreni za dijalog između ključnih političkih subjekata prije svega o implementaciji preporuka OEBS/ODIHR ali i o drugim pitanjima koja su značajna za Crnu Goru. Nebrojano puta smo naglašavali spremnost za dijalog sa opozicijom i u tom smislu u svakom trenutku smo voljni da ga iniciramo.

Smolović: Rezultati Vladine politike su impozantni

El. pošta Štampa PDF
smolovic-1024x578U prethodnom periodu Vlada je postigla zapažene rezultate na ekonomskom planu.
Podsjećanja radi:
Bruto društveni prizvod raste po prosječnoj stopi iznad 4%
Raste broj turista
Raste naplata poreskih prihoda
Popravlja se platni bilans kroz povećanje izvoza
Značajno rastu direktne strane investicije
Broj zaposlenih se povećao za 7.800 a stopa nezaposlenosti smanjila za 2,4%

Saopštenje OO DPS Petnjica: Kokarde su kod Demokrata

El. pošta Štampa PDF
opstinski odbor petinjicaDemagozi kao demagozi, opet dižu maglu, ovog puta da bi od Bihoraca sakrili svoje partijske vedete Velizara Kaluđerovića i Nevena Gošovića, nekadašnje kreatore politike SNP-a. Bez obzira na sav trud da se prikriju „mladošću, mudrošću, hrabrošću“, suštinu njihove politike razotkriva citiranje i slijepo vjerovanje njihovom nekadašnjem koalicionom partneru Vojislavu Šešelju, kojem više ne vjeruje ni biračko tijelo u Srbiji, a kamoli u regionu.

Odgovor Opštinskog odbora DPS Kotor Demokratama: Sumnjive potvrde vas dodatno kompromituju

El. pošta Štampa PDF
opstinski odbor kotorNe potcjenjujte inteligenciju crnogorskih građana, zamenjujući teze, svaki put kada vas uhvatimo u prevari i podvali. Ako niste razumjeli, pitamo vas jasno: da li su vaši funkcioneri Vladimir Jokić i Mijomir Pejović u danu izbora, dakle 16. oktobra 2016. bili državljani Srbije? Potvrde kojima mašete, ne daju odgovor na pitanje koje izbjegavate već tri mjeseca.

ODRŽANA SJEDNICA OKRUGLOG STOLA „REFORMA OBRAZOVANJA-CILJEVI I DOMETI“

El. pošta Štampa PDF
NOVI LOGOU susret Savjetu za praćenje realizacije izbornog programa Demokratske partije socijalista koji će se održati 21. oktobra 2017. godine, održana je prva sjednica okruglog stola I pod nazivom „Reforma obrazovanja-ciljevi i dometi“.
Sjednicom su predsjedavali Radule Novović-poslanik u Skupštini Crne Gore, Arijana Vučinić Nikolić-generalna direktorica  Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje i vaspitanje lica sa posebnim obrazovnim potrebama, kao i Veljko Tomić-generalni direktor Direktorata za opšte srednje obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Održan drugi sastanak članova II Okruglog stola “Obrazovanje i tržište rada u kontekstu povećanja zaposlenosti” u okviru priprema za održavanje IX sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS

El. pošta Štampa PDF
image2U okviru priprema za održavanje IX sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa Demokratske partije socijalista, 12. oktobra 2017. godine održan je drugi sastanak članova II Okruglog stola “Obrazovanje i tržište rada u kontekstu povećanja zaposlenosti”. 
Okruglim stolom od 23 člana kopresjedavali su prof. dr Petar Ivanović, član Predsjedništva DPS i Vukica Jelić. Analizirani su dostavljeni materijali i prilozi.

Strana 1 od 164