DPS

Susret Gvozdenović – Davije: SKUPŠTINA U PUNOM KAPACITETU RUKOVODI PROCESOM IMPLEMENTACIJE PREPORUKA OEBS-ODIHR

Gvozdenovic-Davija''Radna grupa Skupštine Crne Gore, formirana u cilju implementacije preporuka OEBS/ODIHR, organizovana na najbolji način, uz poštovanje pune transparentnosti u radu, za veoma kratko vrijeme postigla je odlične rezultate, i veoma smo blizu konkretnih prijedloga za unapređenje izbornog zakonodavstva, dok je dio materijala koji su proizvod rada Radne grupe već dostavljen na mišljenje ODIHR-u'', istakao je potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Branimir Gvozdenović, tokom sastanka sa šeficom Misije OEBS-a u Crnoj Gori, ambasadorka Mariz Davije.

Intervju: Milutin Simović, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem: Rezultati dobri, nema novih mjera štednje

multimedia foto 2015 03 03 milutinsimovicPODGORICA - U tekućoj godini očekujemo rast ekonomije preko četiri odsto, ne razmišljamo o uvođenju novih mjera štednje naredne godine, ali ćemo istrajati na punoj primjeni postojećeg paketa fiskalne konsolidacije, kazao je u intervjuu Pobjedi Milutin Simović, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja.
-Mjere fiskalne konsolidacije daju dobre rezultate, a istovremeno nijesu usporile ekonomski rast. Posvećenost sprovođenju ovih mjera obezbijediće smanjenje deficita javnih finansija i stvaranje suficita od 2020. godine, kao i opadajući trend javnog duga od 2019. Zbog toga, istrajaćemo na punoj primjeni postojećih mjera fiskalne konsolidacije.

Dragutin Papović: Kad mrzitelji glume pomiritelje

Dr-Dragutin-Papovic webNa posljednjoj sjednici Skupštine Crne Gore još jednom se pokazalo zašto je loša politika Demokratskog fronta, a izlaganja poslanika DF-a samo su potvrdila da je Osnovno državno tužilaštvo njihova ranija djela s razlogom kvalifikovalo kao nasilničko ponašanje uvredljiv rječnik i sklonost ka fizičkim obračunima su očigledni i dokumentovani. Front propagira da je branilac tradicionalnih vrijednosti Crne Gore. U stvari: neprimjerenim ponašanjem pokazali su da nemaju veze sa dobrom stranom tradicije Crne Gore.

Lidija Moračanin, Sekretar Kluba

Lidija Moračanin

Miodrag Kankaraš, Stručni konsultant

Miodrag Kankaraš, Stručni saradnik

Elizabeta Milatović, Stručni konsultant

Elizabeta Milatović, Stručni saradnik

Žana Banović, Stručni konsultant

Žana Banović, Stručni saradnik

Slavenko Jovanović, Stručni konsultant


Slavenko Jovanović, Stručni saradnik