DPS

Pešić: Nije dovoljno biti mlad i buntovan, potrebno je ponešto i znati

3fcd8f90952a19354e6b0c4b58be99e3 XLStandard: Da li bi ste mladim ljudima u Crnoj Gori preporučili da se bave politikom?

 

Pešić: Svaki vid društvene aktivnosti, a pogotovo političke bih preporučio ne samo mladima u Crnoj Gori nego u bilo kojoj državi u svijetu. Šta više poželjno je da se mladi više uključuju, a ne samo pasivno da gledaju na društvena dešavanja, mnogo je lakše sjedjeti skrštenih ruku i kritikovati nego preuzeti odgovornost.

 

Standard: Kako gledate na to da pojedine političke partije na čelnim funkcijama već godinama imaju iste ljude, dok mladi nikako da dobiju šansu?

 

Pešić: Svjedoci smo da u današnje vrijeme sve više imamo mlade koji zauzimaju ozbiljne političke funkcije, iako mislim da je taj broj i dalje mali i da mladi trebaju više da se aktiviraju i da budu više prisutni u političkom životu Crne Gore.

Veliku pažnju svakako treba posvetiti i kvalitetu tih mladih ljudi jer nije dovoljno biti samo mlad i buntovan, kao što je to primjer sa mladima iz pojedinih opozicionih partija, smatram da ipak treba ponešto i znati.

 

Standard: Da li na narednim lokalnim izborima mladi mogu biti nosioci lista?

 

Pešić: Zašto da ne, Demokratska partija socijalista ima preko 15.000 članova Savjeta mladih i siguran sam da će na narednim lokalnim izborima neko zauzeti i mjesto nosioca liste u nekom.

 

Standard: Da li politika zahtjeva dosta odricanja i da li ste nekada pomislili da odustanete od svega?

 

Pešić: Politika je vrlo zahtijevan poziv, što podrazumijeva dosta odricanja, strpljenja i veoma malo slobodnog vremena ali isto tako i veoma izazovan, aktivan i zanimljiv. 

Koliko god bilo zahtijevno i mogu slobodno reći teško u pojedinim situacijama, još nijednom nisam poželio da odustanem, čak naprotiv još više sam imao želju da nastavim naprijed sa još većim entuzijazmom, jer apsolutno podržavam politiku DPS-a i viziju predsjednika Mila Đukanovića.

 

 


Posvećeni integraciji

YES LOGO 3