DPS

Saopštenje Savjeta mladih DPS Nikšić: URA je već pokazala što misli o Nikšiću i Ljubu Čupiću

SM-Opstinski-odbor-NKPrije nego što još koji put pokuša da zloupotrijebi crnogorske narodne heroje za prikupljanje jeftinih dnevnopolitičkih poena, pokret URA neka preispita odnos svojih koalicionih partnera iz DF-a iz Kotora, Budve i Herceg Novog prema vrijednostima za koje su živote položili Ljubo Čupić i njegovi saborci. Stranka koja koalira u bilo kom obliku sa ideološkim nasljednicima četnika, onih koji su Čupića predali u ruke italijanskim fašistima, morala bi prvo da se izvini građanima zbog podrške koju pružaju četničkim vojvodama, inicijatorima podizanja spomenika Puniši Račiću i Pavlu Đurišiću i ostalima koji pokušavaju da revidiraju istoriju i da od izdajnika naprave heroje.
Posebno je licemjerno kada se URA oglasi iz Nikšića, gdje su bojkotom lokalnih izbora, stajući rame iz rame sa četničkim vojvodama, pokazali kakav je njihov istinski odnos prema gradu, Nikšićanima, narodnim herojima i snažnoj crnogorskoj antifašističkoj tradiciji čije je Nikšić glavno uporište.
Prema tome, pokretu URA bi bilo bolje da preispita svoje političko djelovanje i koaliranje sa rušiteljima Crne Gore, jer ne prolazi kod građana jedno na riječima, a drugo na djelima.
Savjet mladih Demokratske partije socijalista Nikšić


Posvećeni integraciji

YES LOGO 3