DPS

Opštinski odbor Savjeta mladih DPS Pljevlja organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi

SM DPS Pljevlja Akcija dobrovoljnog davanja krvi 27 07 2017Opštinski odbor Savjeta mladih DPS Pljevlja organizovao je akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u saradnji sa Zavodom za transufiziju krvi pri Opštoj bolnici Pljevlja. Najbrojnija omladinska organizacija u Pljevljima već treću godinu za redom sprovodi ovu akciju.

Vanja Vukojičić, potpredsjednica OO Savjeta mladih je naglasila da je 21. jula otpočela kampanja pod nazivom “ Pruži ruku za život. Daruj krv” koja se sprovodi u organizaciji Crvenog krsta, RTCG i Zavoda za transfuziju krvi.

“ Cilj ove kampanje je da doprinese da svaki građanin bude upoznat sa značajem dobrovoljnog davalaštva i da se u ovakve aktivnosti uključi što veći broj subjekata”-istakla je Vukojičić.

U Crnoj Gori procenat dobrovoljnog davalaštva krvi iznosi 2,8 %, a preporuke Svjetske zdravstvene organizacije su da u našoj zemlji bude bar 4 % davalaca da bismo imali sigurne količine krvi.

“Ovo je prilika da nastavimo sa ovakvim i sličnim aktivnostima i na taj način podstaknemo naše sugrađane da nam se pridruže, jer je jako bitno da zdravstvene ustanove imaju obezbjeđene dovoljne količine krvi kako bi krv čekala pacijenta, a ne da pacijent čeka krv”- saopšteno je iz OO Savjeta mladih DPS Pljevlja.


Posvećeni integraciji

YES LOGO 3