DPS

Članovi Savjeta mladih DPS Pljevlja učestvovali u akciji dobrovoljnog davanja krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi PV 06 2015Povodom obilježavanja Svjetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi 14. juna, Savjet mladih OO DPS Pljevlja je, u srijedu 10. juna, organizovao akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Transfuziološkim odjeljenjem Opšte bolnice Pljevlja. Ovoj humanoj akciji se odazvao veliki broj mladih ljudi, koji su obilježili ovaj dan na najlepši mogući način.

 

Predsjednik Savjeta mladih Danijel Živković se zahvalio davaocima na njihovoj nesebičnosti i humanizmu što daruju ono najvrijednije, svoju krv, drugim ljudima. Neophodno je konstantno popularizovati ovaj vid aktivnosti kako bi se ukazalo da su zablude i predrasude o dobrovoljnom davanju krvi netačne. Još je neophodnije ukazativati na motiv humanosti i solidarnosti koji svi treba da pokažemo a posebno mladi ljudi koji treba da budu nosioci ovih aktivnosti, istakao je Živković.

 

U narednom periodu, Savjet mladih OO DPS Pljevlja će se uvijek rado odazvati ovakvim akcijama, koje budu organizovali ostali društveni subjekti u Pljevljima, a sve u cilju bolje promocije  dobrovoljnog davalaštva krvi. 


Posvećeni integraciji

YES LOGO 3