DPS

  • Facebook Page: 178671462179370
  • Twitter: DPSCrneGore
  • YouTube: sigurnoDPS
  • External Link: dps.me/index.php?format=feed&type=atom

Pejović na Kongresu SDSM-a

Aleksandar Andrija Pejovic na kongresu SDSM maj 2017 02Predsjednik Komisije za međunarodnu saradanju, evropske i evroatlantske integracije Crne Gore Glavnog odbora DPS-a Aleksandar Andrija Pejović učestvovao je na Kongresu Socijademokratskog saveza Makedonije (SDSM) u Skoplju.


Aleksandar Andrija Pejovic na kongresu SDSM maj 2017 01U razgovoru s predsjednikom SDSM-a Zoranom Zaevim, Pejović je prenio čestitke predsjednika DPS Mila Đukanovića i poželio uspješan rad Kongresa koji treba da definiše ključne pravce djelovanja ove Partije u narednom periodu, ali i da reafirmiše socijaldemokratske vrijednosti za koje se SDSM zalagala i u prethodnom periodu.


U razgovoru je ocjenjeno da je zajednički cilj zemalja Zapadnog Balkana članstvo u Evropskoj uniji, te da je tješnja saradnja među sestrinskim partijama, kao što su DPS i SDSM značajna, kako bi se promovisala zajednička stanovišta i želja za održavanjem stabilnosti i prosperiteta u regionu.


Na marginama Kongresa Aleksandar Andrija Pejović je imao susrete i sa drugim predstavnicima partija socijaldemokratske provenijencije iz Hrvatske, Srbije i BiH, kao i predstavnicima stranaka iz Evropske unije i Centra Ulof Palme iz Švedske.